Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Besplatan grah građanima grada Zadra

Autor: Vanja Mirčeta

25.11.2012. 23:00
Besplatan grah građanima grada Zadra

Foto: Zvonko KUCELIN



Kuhar Šime Raspović Granzolo iz Sukošana kuhao je 50 kilograma graha, 40 kilograma suhih kobasica te 20 kilograma hamburgera nakon čega se građanima grada Zadra podijelilo više 1 500 besplatnih obroka


U caffe-barovima Kult i Dišpet proteklog vikenda organizirana je fešta koja je započela u subotu ujutro, a potrajala sve do sitnih jutarnjih sati u nedjelju. Razloga za slavlje je bilo mnogo. Svi su slavili Dan grada Zadra i slobodu generala Gotovine. Već uigrana ekipa koja se brine za svakodnevnu dobru zabavu u Varoši, odlučila je ovom feštom sjetiti se kako su nam rekli, “dobrih duhova Varoši”, glumca Lobela Nižića, pjesnika i kantautora Nevia Paleke Sore te zadarskog DJ-a i kralja sentiša, Branka Gregurića Gregija.
Na terasi ova dva caffe-bara od ranih jutarnjih sati kuhar Šime Raspović Granzolo iz Sukošana kuhao je 50 kilograma graha, 40 kilograma suhih kobasica te 20 kilograma hamburgera nakon čega se građanima grada Zadra podijelilo više od 1.500 besplatnih obroka.
Obljetnica, rođendan, sloboda i sjećanja bili su razlozi zbog kojih je zadarska Varoš još jednom živnula proteklog vikenda.
– Nikada ne propuštamo priliku sjetiti se nekih davnih dana i starih prijatelja. Osim toga, napokon je i naš Ante s nama u gradu. Pripremili smo jednu našu pravu dalmatinsku, zadarsku fešticu svim tim našim ljudima u čast. Skuhano je dosta graha koji je dijeljen besplatno. Za ovu prigodu pripremili smo pravo posuđe i pribor za jelo. Za glazbu sam zadužen ja, odnosno DJ Angelo, jer smo htjeli da cijeli ovaj dan i večer proteknu u jednom zadarskom štihu, pa na repertoaru imamo Grdovića, Ivčića te mnoge druge domaće izvođače u skladu s proslavom i obilježavanjem i Dana grada Zadra. Svjesni smo da je proslava na Forumu preuzela prioritet događanja u gradu, ali jednako tako smo svjesni da će svi ti ljudi napraviti đir po gradu, malo do nas, nešto pojesti i popiti te se vratiti natrag na Forum. Kako tko voli i kako kome odgovara. Upravo stoga smo i mi tu uskočili sa svojom ponudom kako bismo još jednom oživili ovaj dio grada, kazao je Angelo Begonja iz caffe-bara Kult. Tijekom cijelog dana naši sugrađani su u nekoliko navrata dolazili do Kulta i Dišpeta te je nakon protokolarnog, službenog programa na Forumu, grah brzo podijeljen. Zadrani i njihovi gosti nastavili su slaviti u ugostiteljskim objektima na cijelom Poluotoku.
Navečer se zabava s terase prebacila u prostore kafića te je potrajala do dugo u noć.