HDZ nije za to da se prikrivaju lažni branitelji

Slika korisnika admin
gotovina_karamarko
PIXELL
Karamarko i Gotovina jučer u Zadru

Tomislav Karamarko, prvi čovjek HDZ-a i donedavni ministar unutarnjih poslova, koji je u subotu boravio u Zadru na proslavi Dana grada Zadra, za naš list prokomentirao je stav stranke glede objave registra hrvatskih branitelja.

- Protiv sam objavljivanja liste branitelja jer to može imati razne negativne konsekvencije za ljude koji se nađu na toj listi, a koji nisu lažni branitelji. Nemam ništa protiv da se objavi lista tih lažnih branitelja. Postoje razni načini i institucije preko kojih se do njih može doći. Ako dođu do podataka o lažnim braniteljima, neka ih objave - kaže Karamarko dodajući kako se ljudi mogu naći na "tim kojekakvim listama" i zbog toga kasnije imati velike probleme.

- Pitanje je koliko još ima tih raznih suludih optužnica po raznim ladicama u Srbiji. Mi nismo za to da se prikrivaju lažni branitelji. Dapače! Ali smo protiv da se to radi na ovaj način jer mislimo da može izazvati razne nesporazume i razdor i tko zna što. Ova vlast je, međutim, spremna na objavljivanje razno-raznih lista, one koji ne plaćaju porez... To su sve razni stupovi srama. Ne znam jesu li to naslijedili iz '45. - oglasna ploča "ti i ti nisu dobri" i tako dalje. Država ima instrumentarije za detekciju lažnih branitelja od vojne policije pa na dalje - kaže Karamarko. Upitan zna li za neki slučaj da je do sada otkriven, odgovara da ne zna ni za jedan i dodaje kako vjeruje da ih ima.

- Lažni branitelji, lažni invalidi... To zvuči atraktivno i mnogi će reći "e, mi to želimo, neka ih objave", ali mi ne želimo. To nije dobro - zaključio je Karamarko.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno