Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Martinko publici predstavila seksi ženska odijela

Autor: Vanja Mirčeta

25.11.2012. 23:00
Martinko publici predstavila seksi ženska odijela

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Na reviji u Arsenalu mogli smo vidjeti odjevne predmete koje obožavaju nositi intelektualke svjesne svog seksepila i posebnosti, ali koje s druge strane odbijaju otvoreno koketirati sa svojom provokativnom stranom


Nakon New Yorka i Zagreba hrvatska modna dizajnerica Ivona Martinko svoju novu kolekciju izložila je i zadarskoj publici. Kolekcija Ivone Martinko za proljeće/ljeto 2013. godine vjerna je njenom dosadašnjem opusu. Karakteriziraju je promišljeni krojevi, prozračnost i udobnost, prirodni materijali u zagasitim bojama s najviše dvije nijanse. Siva, crna i bijela boja “obogaćene” su gradacijom plave i žute. Na reviji u Arsenalu mogli smo vidjeti odjevne predmete koje obožavaju nositi intelektualke svjesne svog seksepila i posebnosti, ali koje s druge strane odbijaju otvoreno koketirati sa svojom provokativnom stranom.
Uz Ivonin rad često se vezuju odrednice minimalizma i stilskog eklekticizma koji poseže u prošlost, ali uvijek uz inovacije u kroju. Strogost linije njezinoga arhitektonskog kroja omekšana je skulpturalnim naborima, preklopima i drapiranjem koje na odjeći daje rješenje za modne detalje. Kako bi pomirila često nespojive motive, Ivona je na pistu “poslala” hlače s predimenzioniranim džepovima, kombinezone koji su krojeni u uzorku riblje kosti, bluze koje umjesto kragne imaju dva rukava i zbog kojih se svaka djevojka ili žena može odreći modnih dodataka te mnoštvo gradiranih haljina. Osim toga, Martinko je predstavila i seksi ženska odijela koja su uz “jednostavne” haljine privlačila najviše pažnje žena u Arsenalu. Usprkos kompliciranosti modela Ivona svojom odjećom i dalje pruža ženi udobnost i lakoću pokreta, iako se prvi puta u svojoj karijeri usudila odrezati haljinu iznad koljena. Kolekcija izrađena od prirodnih materijala: svile, pamuka i lana oduševila je sve prisutne svojom jedinstvenošću, ali i nosivosti, čime je pružena prilika svim Ivoninim sljedbenicama da budu posebne u svakom trenutku svog života. Martinko je styling svojih modela zaokružila popularnim Clox cipelama. Upravo stoga modnoj reviji je nazočila i Mia Marić koja je dizajnirala i osmislila ovaj hrvatski brend pod nazivom Clox, cipela (salonki) sa satom. Prepoznatljiv rad, igra s krojevima, dekonstrukcija, multifunkcionalnost modela Ivone Martinko, začinjeni gradacijom boja našli su svoje mjesto u showroomu Atelier Designers od 18. do 21. rujna ove godine u Doubletree hotelu tijekom New York Fashion Market Weeka, koji je uslijedio po završetku NY Fashion Weeka. Martinko je nakon revije u Arsenalu najavila rad na novoj kolekciji jesen/zima 2013. godine, te ponovni odlazak u New York s ciljem proboja na svjetsko tržište, koje sve više prepoznaje rad ove mlade hrvatske dizajnerice.