Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ovako moramo nastaviti

Autor: Roman Morović

25.11.2012. 23:00
Ovako moramo nastaviti

Foto: Zvonko KUCELIN



Znali smo da nam je pobjeda prijeko potrebna i tako smo se postavili na terenu od prve minute. Mislim da smo cijelo vrijeme bili bolji i zasluženo došli do visoke pobjede – kazao je Perica


Nakon dva nezaboravna gola Dinamu u kupu, stigao je i prvenstveni prvijenac Stipe Perice. Mladi zadarski napadač prvi je seniorski prvoligaški gol postigao u 50. minuti utakmice s Cibalijom, a pred kraj mu je pridodao još jedan, ljepši, pravi napadački.
– Zahvaljujem se treneru što mi je dao priliku. Dao sam sve od sebe da opravdam njegovo povjerenje i nadam se da sam uspio. Golovi su plod momčadske igre i drago mi je da su nam pomogli da dođemo do vrijednih bodova – kazao je Perica pa se zahvalio asistentima.
– Na prvom golu zahvaljujem Ivančiću, koji mi je servirao loptu na pladnju, a za drugi mi je vrhunski asistirao naš kapetan Surać i pogodio sam.
Zahvala juniorima
I još malo zahvala skromnog Perice.
– Zahvaljujem se i mojim suigračima iz juniora. Svi su oni pridonijeli tome da ja sada igram i zabijam za seniorsku momčad. Golovi u juniorima su me doveli u seniore, a za to zasluge idu svima njima, koji su mi davali lopte .
Najvažnije je, naravno, da su njegovi golovi doprinijeli osvajanju iznimno važna tri boda.
– Cibalia nam je izravni konkurent u borbi za ostanak i bila je ovo jako važna utakmica. Znali smo da nam je pobjeda prijeko potrebna i tako smo se postavili na terenu od prve minute. Mislim da smo cijelo vrijeme bili bolji i zasluženo došli do visoke pobjede. Približili smo im se, igramo sve bolje i samo tako trebamo nastaviti.
Nije Zadrane previše poremetio ni autogol za 2:1.
– Normalno je da se u tim trenucima uvuče mali strah u momčad, ali nismo se povukli. Nastavili smo s dobrom igrom i zabili još dva gola. I to pokazuje karakter momčadi – za kraj će dvostruki strijelac.
Pobjeći iz opasne zone
A treću domaću utakmicu zaredom mrežu protivnika načeo je, kako je rekao i službeni spiker Robert Zorić, “tko bi drugi nego Antonio Mršić”. U svom stilu, preciznim udarcem izvana, a imao je kasnije i nekoliko dobrih prilika da podeblja svoj konto.
– Drago mi je zbog gola, trećeg u nizu, koji nas je opet odveo ka pobjedi. Istina, mogao sam zabiti još kojega, ali uvijek kažem da, ako sam ovaj put propustio neku priliku, vratit će se na nekoj sljedećoj utakmici. Naravno da je vrlo važno i da naši napadači zabijaju, nadam se da će tako i nastaviti – kazao je Mršić.
Rezultat možda ukazuje na to da su Zadrani lako došli do bodova, no za njih se trebalo itekako oznojiti.
– Najavljivali smo tešku utakmicu i takva je i bila, praktički kvalifikacijska za daljnji dio natjecanja. Jer da smo izgubili, mislim da bi zaostatak bio gotovo nedostižan. Pobjedom smo se opet približili gornjem dijelu, ali još uvijek nismo ništa napravili. Još smo u zoni ispadanja i trebamo nastaviti dalje ovako trenirati i igrati, kako bi se iz nje izvukli. Vjerujem da ćemo to i uspjeti.
U Koprivnicu po polufinale
Zadar je zapravo kontrolirao cijelu utakmicu, a jedino razdoblje u kojemu su se igrači Ferde Milina osjetili malo nesigurno, bilo je ono neposredno nakon smanjenja vodstva na 2:1.
– Normalno da smo se malo uplašili, jer smo do tada imali sve pod kontrolom, a znali smo što nam može donijeti ili odnijeti ova utakmica. No, vrlo brzo smo došli k sebi, zabili još dva lijepa gola i zasluženo pobijedili.
Nakon drugog ovosezonskog domaćeg pokera, svakako je ljepši i pogled u budućnost.
– Čekaju nas dva vrlo važna i teška gostovanja ovaj tjedan, prvo u Koprivnici, gdje želimo ostvariti plasman u polufinale kupa pa onda u Puli, gdje nas čeka još jedan izravni konkurent u borbi za ostanak – kaže Mršić, a s njim se slaže i Perica.
– Idemo u Koprivnicu po polufinale, a onda ćemo se ponovno okrenuti prvenstvu i teškoj borbi za ostanak, koja je pred nama.


Heister: Sljedeći put ću zatresti mrežu protivnika




Marcel Heister simpatičan je i pomalo sramežljiv momak, a na terenu vrlo borben, požrtvovan i iz utakmice u utakmicu sve bolji u oba smjera. Ni nes(p)retan autogol nije mu pokvario raspoloženje nakon važne pobjede Zadra.
– Još uvijek čekam prvijenac u dresu Zadra. Ovaj put sam zabio u krivu mrežu, nadam se da ću sljedeći put u pravu, protivnikovu. No, najvažnije je da smo igrali dobro i pobijedili – s osmjehom će 20-godišnji Nijemac.
– Ovo je velika pobjeda za naš klub, ali napravili smo tek dio posla. Čeka nas još mnogo teških utakmica, koje moramo pobijediti, kako bismo ispunili željeni cilj. Sada se okrećemo kup utakmici protiv Slaven Belupa, gdje moramo biti vrlo koncentrirani, jer prednost od 1-0 iz prvog susreta nije velika.
Heisterovi djed i baka su iz Vinkovaca, otac mu je rođen u tom kraju. Hrvatska i Zadar mu se, kaže, jako sviđaju.
– Lijepo mi je. Svi u klubu su vrlo dobri prema meni. Grad je ugodan za živjeti, cure su lijepe… Stekao sam prijatelje, primjerice, Ivančić me uči malo hrvatski.
Koliko planirate ostati ovdje?
– Imam četverogodišnji ugovor. Vidjet ćemo – zaključio je na solidnom engleskom Heister.