Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bailo pronađen u obiteljskoj kući

25.11.2013. 23:00
Bailo pronađen u obiteljskoj kući


Dino Bailo, još uvijek aktualni direktor ŠC Višnjik, nestao je a nacionalna evidencija nestalih osoba uvrstila ga je na popis osoba koje se traže.
Bailov nestanak jučer je prijavila supruga, navodeći kako je oko 7,50 sati ujutro otišao od kuće automobilom Toyota Auris, registracijske oznake ZD616 FB plave boje, na službeni put, te nije stigao na odredište. Bailo je već nekoliko dana nedostupan javnosti, koja je od njega tražila komentar oko odlaska s mjesta direktora sportskog centra, no on je odbijao pozive na mobitel.
No danas se supruga u 13 sati javila policiji i izvijestila ih kako se Bailo vratio kući..
Ostavka direktora ŠRC Višnjik Dina Baila otvarorila je ovih dana pitanja oko gospodarenja ovim kapitalnim zadarskim sportskim objektom. ŠRC Višnjik čine zatvoreno plivalište i dvorana Krešimira Ćosića, a izuzeće tih dvaju objekata iz gospodarenja cijelokupnim sportskim kompleksom u kojem su locirani, možda jest nelogično, ali je dio nekih drugih promišljanja.  Donedavni gradonačelnik, sad zamjenik Zvonimir Vrančić rekao je jučer našem listu kako nisu osnovani u medijima napisi koji ukazuju da je Bailo otišao zbog sukoba s njim.
–  Nisam se petljao u operativno vođenje Višnjika. Štoviše, mislim da je negativno poslovanje Višnjika posljedica najvećim dijelom objektivnih okolnosti u kojem značajno mjesto ima zatvoreni bazen koji je proizvodi najveće troškove. Moj zahtjev prema menadžmentu bio je načelne prirode s ciljem da se ulože što veći napori za prevladavanjem takvog stanja, rekao je Vrančić dodajući kako je menadžment Višnjika, s obzirom na okolnosti, dobro radio.
Vrančić je demantirao navode u medijima kao se oštro suprostavljao dolasku srpskih pjevača koji su jamačno trebali napuniti dvoranu Krešimira Ćosića. Ponovio je da se u takve odluke nikad nije mješao, ali je odbio izjasniti se, obajšnjavajući da je to ispod svake razine, jel i za ili protiv dolaska pjevača iz Srbije koji bi mogli, slažu se bolji poznavatelji situacije, značajno popravili financijsku sliku Višnjika, a da nisu profanirani događajima iz povijesti.