Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prostran: Ne želimo strepiti do kraja

25.11.2013. 23:00
Prostran: Ne želimo strepiti do kraja


Nakon Budućnosti, Cedevite i Partizana, košarkaši Zadra uvjerljivo su poraženi i od četvrtog kluba iz vrha ABA lige, Cibone. Prvi dojam je da su sve te momčadi u ovom trenutku viša razina u odnosu na zadarsku, koja bodove spasa mora prije svega tražiti protiv protivnika iz svog ranga.
– Do sada je bilo tako, ali ne mora značiti da će tako biti i u nastavku sezone. Protiv Partizana, Budućnosti i Cibone smo igrali u gostima, dok smo protiv Cedevite kući čak imali nekakve šanse, ali ipak nismo uspjeli iznenaditi. No, prošli smo određenu fazu prilagodbe i vjerujem da ćemo se nastaviti dizati kako sezona bude odmicala pa ćemo i protiv momčadi iz vrha biti sve konkurentniji i nekoga pobijediti – kaže Toni Prostran.
Zagrebačka priča je prošlost. Jučer se momčad vratila u dvoranu Krešimira Ćosića i počela s pripremom za sljedeće kolo. Jedno od onih, koje će uvelike krojiti situaciju u donjem dijelu ABA lige.
– Moramo zaboraviti Cibonu i sve što je bilo prije toga i koncentrirati se na Široki, koji nam je jedan od najvećih konkurenata u borbi za ostanak. Jako je važno da u subotu pobijedimo. Dobro ćemo se pripremiti i napraviti sve da tako bude.
Zadar i Široki mnogi vide u izravnoj borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta sve do kraja, kao što je prošle sezone bio slučaj sa Splitom.
– Nadam se da se neće ponoviti prošlosezonska situacija da do posljednje utakmice strepimo hoćemo li ostati ili nećemo. Recept je poznat. Moramo pobjeđivati u našoj dvorani i napraviti dovoljnu razliku da mirno privedemo ABA ligu kraju. Vjerujem da to možemo, jer imamo kvalitetu.