ŠAMPIONI IZ DEBELJAKA Grdelin zablistao s 14 odličja

Slika korisnika mkvanja
Udruga za poticanje uzgoja i zaštitu malih životinja na izložbi u Korenici
Udruga Grdelin je na trodnevnoj izložbi u Korenici izlagala 84 jedinke golubova i šest jedinki kokica, a organizirat će Prvu županijsku izložbu malih životinja u Zadru na Mocirama, Niko Pedić, doznajemo od predsjednika udruge Grdelin
Velimir BRKIĆ
Pune ruke pehara i diploma

Udruga za poticanje uzgoja i zaštitu malih životinja Grdelin iz Debeljaka vratila se s izložbe malih životinja u Korenici u Ličko- senjskoj županiji s čak 14 šampionskih titula. U organizaciji Udruge uzgajatelja ukrasnih životinja Zrinski iz Slunja šampioni su okićeni peharima, diplomama i medaljama zlatnog sjaja.

- Udruga Grdelin je na trodnevnoj izložbi u Korenici izlagala 84 jedinke golubova i šest jedinki kokica, rekao je Niko Pedić, predsjednik udruge  Grdelin.

Šampioni iz Debeljaka sa svojim pticama su: Niko Pedić - zadarski  prevrtač crveni, bijela pera, Kristijan Perković - sisački prevrtač u dvije  boje, Ivan Pedić - dalmatinska zimovka u dvije boje, Jurica Smolić - birbigenski prevrtač, Nikolina Raspović - zadarski prevrtač crvene boje,  Dragan Štavun - pismonoša, Valentino Peljušić - zadarski prevrtač crvene boje, Nikolina Šimić - lahor crvene boje, Frane Pedić - lahor crne boje,  Miroslav Narančić - mađarski golub i Josip Šimić - kokoš Šabo.

- Interes u Korenici bio je veliki, a pogotovo mlađih dobnih skupina.  Posjet je bio dobar, ističe Niko Pedić.

Cilj udruge Grdelin je okupljanje ljubitelja i uzgajatelja sitnih životinja,  organiziranje uzgoja, selekcije i zaštite sitnih životinja, zaštita ptica i  životinja u prirodi te očuvanje čovjekove okoline.

- Svako živo stvorenje je veliko onoliko koliko mi njega prihvaćamo,  naglasio je Pedić, poznati uzgajivač golubova i kokoši hrvatice, izvorne  hrvatske pasmine.

Udruga Grdelin organizira Prvu županijsku izložbu malih životinja u  Zadru na Mocirama. Izlagat će se ptice, golubovi, kokice, kunići i druge  male životinje, a pozvane su udruge iz cijele Hrvatske.

- Pozivamo sve zainteresirane osobe, ljubitelje životinja, da se pridruže, daju prijedloge i sugestije, a sve u cilju organiziranja prve uopće  izložbe malih životinja na našem prostoru. Ako netko od donatora i  sponzora ima želju pomoći udruzi Grdelin itekako je dobrodošao kako  bi u punom sjaju prezentirali našu Zadarsku županiju, poručio je Niko  Pedić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno