Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Za dvorište vrtića Jazine 400 tisuća kuna

26.11.2018. 09:03
Za dvorište vrtića  Jazine 400 tisuća  kuna


Grad Zadar raspisao je javni poziv za uređenje dvorišta vrtića  Jazine, a cijena radova procijenjena je na gotovo 400.000 kuna.
Radovi bi se trebali izvesti unutar 60 radnih dana, a sve ponude mogle  su se predati zaključno do danas, 26. studenog.
 – Riječ je o dječjem igralištu koje je na javnoj površini koju koristi dječji  vrtić Sunce, a koji se nalazi sa sjeverne strane vrtića. Naime, to igralište  uređeno je prilikom izgradnje zgrade 1978. godine, te je bilo namijenjeno djeci zgrade, a koristila su ga i djeca iz vrtića. Međutim, s vremenom,  djeca iz Ljepotice su odrasla te su stanari zgrade ostarjeli, ali naša djeca i  dalje koriste to igralište, rekla je Ana Dunatov, ravnateljica DV Sunce u  čijem je sastavu i objekt Jazine. Dodala je kako na južnoj strani vrtića u  prizemlju imaju jednu terasu namijenjenu djeci jasličkog uzrasta.
– S obzirom da u Jazinama imamo četiri vrtićke skupine, što je gotovo  stotinu djece, uređenje ovog igrališta bio je prioritet. Prilikom radova poravnat će se teren, postaviti antistresne podloge, te će se napraviti nove  ljuljačke, pješčanik, klackalice i ostala igrala, rekla je Dunatov dodavši  kako je uređenje moguće zahvaljujući zajedničkom financiranju Grada i  Eu fondova koji troškove dijele po pola.
Na pitanje planiraju li urediti još koje igralište rekla je kako su svjesni  da treba urediti i dvorište područnog vrtića Maslačak na Ulici Ante  Starčevića, a koje je također u lošem stanju.
 – Vrt ispred vrtića Maslačak također je na javnoj površini i mi kao vrtić  ne možemo ništa ulagati. Međutim, naši majstori održavaju koliko mogu. Tako je nedavno poslan nalog za nasipanje terena šljunkom, ali trebamo neko trajnije rješenje te se nadam kako će na nekom sljedećem  natječaju i to igralište biti uređeno, rekla je Dunatov.