Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Plakati na zidovima za ljepši ugođaj u čekaonici

27.11.2019. 20:15


Zidovi hodnika na Odjelu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju u zgradi Poliklinike Opće bolnice Zadar od jučer su uljepšani donacijom plakata Muzeja antičkog stakla.
Ovim humanitarnim činom, koji će zasigurno boravak u čekaonici Poliklinike učiniti ugodnijim, Muzej antičkog stakla obilježio je Dan grada Zadra, ali i desetu obljetnicu od osnutka ovog Muzeja u Zadru. Ravnatelja Ivu Fadića posebno raduje što će četrdeset plakata iz fundusa plakatoteke ukrašavati zidove ordinacija, hodnika, ali i kuhinje, jer svaki plakat ima priču koja uz lijepu likovnu opremu ima i informativni sadržaj iz kojeg se može dosta toga naučiti.


Budući stalni postav s 40 plakata
– Danas na otvorenju izložbe koja će ostati stalni postav možemo vidjeti 40 plakata koje smo kolegica Jadranka Belevski i ja odabrali iz bogatog fundusa plakatoteke, a koji ukupno broji 150 plakata. Da ne bi bilo zabune, plakati će se iz fundusa mijenjati svakih nekoliko mjeseci, tako da na zidovima neće biti uvijek isti sadržaji, poručio je Fadić, dodajući kako im je želja da s ovim plakatima učine ljepši ugođaj pacijentima koji zbog zdravstvenih razloga moraju dolaziti na Odjel za Fizikalnu terapiju.
Šef odjela, doktor Neven Birkić je prigodom otvorenja izložbe naglasio kako vjeruje da će se zahvaljujući ovoj donaciji, promijeniti i stav pacijenata prema Odjelu, te da ga se neće više doživljavati samo kao zagušljiv prostor.
– Zahvaljujemo na trudu i ideji zbog kojih vjerujemo da će ovi plakati oplemeniti prostor o kojem se više neće pričati samo u negativnom kontekstu, nego da će pacijenti od danas moći uživati u ljepoti izloženih plakata, zaključio je Birkić.
Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice, također je zahvalio Muzeju na ovoj inicijativi i plemenitom činu koji će zasigurno pridonijeti stvaranju komfora na Odjelu.


Ugodniji osjećaj osoblju i pacijentima
– Namjera je oplemeniti prostor da ima domaću atmosferu kako bi se pacijenti, ali i osoblje, osjećali što ugodnije, rekao je Karuc nadodavši kako se nada da će ova izložba ispuniti svrhu i svima uljepšati boravak.
Pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalu skrb Bernard Maruna prije proglašenja izložbe otvorenom istaknuo je kako ga posebno raduje to što izmjenom postava izložbe pridonijeti razdraganosti i živosti Odjela.