DEFINITIVNI KRAJ Trgovački sud u Zadru započeo stečajni postupak nad NK Zadrom s.d.d.

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Klub sa Stanova nakon 75 godina postojanja odlazi u povijest
Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad NK Zadar s.d.d. Fina je donijela jer je klub na dan 18. studenoga u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 304 dana, u ukupnom iznosu od 3.004.523,87 kuna
Marin GOSPIĆ
STEČAJNI POSTUPAK POKUCAO NA VRATA - NK Zadar s.d.d. odlazi u povijest

Po svemu sudeći kraj Nogometnog kluba Zadar s.d.d. sve je bliži. Trgovački sud u Zadru pokrenuo je u utorak na zahtjev FINA-e stečajni postupak nad NK Zadrom s.d.d. Točnije, riječ je o postupku utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka. I to na dan Grada Zadra i blagdan Sv. Krševana, onog koji je taj isti, nekada prvoligaš, imao u svome grbu. Malo je onih koji u tome neće vidjeti neku simboliku, nažalost, ne baš pohvalnu i lijepu. Ovakav slijed događaja bio je i očekivan s obzirom da NK Zadar s.d.d. već neko vrijeme živi na aparatima i to u »umjetnoj komi« s obzirom da klub od svibnja praktički ne funkcionira. Krajem prošle godine gradonačelnik Branko Dukić kazao je da Grad Zadar više neće financirati NK Zadar s.d.d. i da će u budućnosti financijski poduprijeti novoosnovanu udrugu HNK Zadar. Nedugo potom raspuštena je prva momčad i stručni stožer, a u novu sezonu Prve županijske nogometne lige krenulo se pod novim imenom HNK Zadar. Nešto ranije polaznicima Škole nogometa sugerirano je da također pređu pod okrilje HNK Zadra. Definitivno bi stečajni postupak nad NK Zadrom s.d.d. bio pokrenut i ranije da nije bilo pandemije koronavirusa zbog koji je Vlada stavila moratorij na sve postupke takve vrste. Inače, Nogometni klub Zadar postoji od 1945. godine. U nekoliko navrata je preoblikovan, prvi put nakon propasti Zadarkomerca, a drugi put 2014. kada je prestao funkcionirati kao udruga, a nastavio sportsko dioničko društvo.
Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad NK Zadar s.d.d. Fina je donijela jer je klub na dan 18. studenoga u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 304 dana, u ukupnom iznosu od 3.004.523,87 kuna. Prema podacima o broju zaposlenih koje je Financijskoj agenciji dostavio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje za potrebe podnošenja prijedloga za pokretanje stečajnoga postupka, NK Zadar ima jednog zaposlenika, direktora Marina Kokića, ujedno likvidatora/tajnika novoosnovanog HNK Zadar. Sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Ana Markač zakazala je za 9. prosinca ročište i raspravu o pretpostavkama za otvaranje stečajnog postupka, te na njega pozvala direktora Kokića, koji je dužan podnijeti javnobilježnički ovjerovljen popis imovine dužnika i obveza. U svakom slučaju kraj je sve bliži, mogli bi kazati da NK Zadar broji svoje posljednje dane.

 

Kokić: Nikakvu službenu obavijest o pokretanju stečaja nismo dobili

Marina Kokića, direktora NK Zadra s.d.d. priupitali smo jučer možete li nam potvrditi vijest da je Trgovački sud pokrenuo stečajni postupak nad NK Zadrom s. d. d. Pitali smo ga je li pozvan na ročište zakazanoj 9. prosinca i što od dokumentacije mora dostaviti sudu? Također nas je zanima hoće li sada biti postavljen stečajni upravitelj i prestaje li s ovim pokretanjem stečaja njegova dužnost direktora kluba. Odgovor je glasio:
- Još nismo dobili nikakvu službenu obavijest i do tada vam ne mogu ništa potvrditi. Onoga trenutka kad Trgovački sud odredi stečajnog upravitelja prestaje dužnost direktora i kompletnog Nadzornog odbora kluba. To je sve što vam u ovom trenutku mogu reći - kazao je Kokić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno