Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Uređeno malonogometno igralište, istaknut pješački prijelaz

26.11.2020. 14:36


Grad Zadar je ovih dana još jedan pješački prijelaz u Zadru obojao u plavo-bijelo. Riječ je o pješačkom prijelazu na Putu Biliga, na Bilom brigu, nedaleko od kvartovske tržnice.
– Plavom podlogom pješačkog prijelaza želimo dodatno istaknuti horizontalnu signalizaciju na lokacijama na kojima uočimo da je to potrebno. Ovo radimo prvenstveno u cilju zaštite najranjivije skupine sudionika u prometu – pješaka, a posebice djece. Pješački prijelaz na Bilom brigu iz istog ćemo razloga nastojati istaknuti postavljanjem dodatnog stupa javne rasvjete, rekao nam je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti.
A dobru suradnju ovog Odjela i Mjesnog odbora Bili brig potvrđuje i činjenica kako je u zadnjih godinu i pol dana jako mnogo urađeno oko uređenja samog kvarta. Također, na sam Dan grada za djecu kvarta uređeno je još jedno malonogometno igralište. Riječ je o igralištu unutar dvorišta zgrade u Šibenskoj ulici. Članovi MO-a Bili brig igralište su iscrtali, a gradski Upravni odjel za šport i kulturu dao je male golove.