Prikupljenim novcem učenici će kupiti boju za učionice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Trodnevni Božićni sajam u OŠ "Bartula Kašića"
Ovo nam je drugi ovakav sajam za redom koji je u potpunosti zaokupio naše učenike i uljepšao im predblagdanske dane, uoči odlaska na školske praznike, kaže Dušanka Dujić, predsjednica Učeničke zadruge Maraška
Marin GOSPIĆ
Radove su izrađivali svi učenici, a prodavali su ih po simboličnim cijenama članovi Zadruge

Božićne čestitke, adventski vijenci, ukrasi za bor, samo su neki od radova koje su izradile vrijedne ruke osnovaca iz OŠ Bartula Kašića, a koji su se prodavali na trodnevnom Božićnom sajmu koji je od srijede do petka održan u ovoj zadarskoj školi. Do jučerašnjeg posljednjeg dana Božićnog sajma ostala je tek nekolicina učeničkih radova jer se većina kreativnih i maštovitih predmeta prodala već prvog dana, doznajemo u Učeničkoj zadruzi Maraška, koja je inicirala Božićni sajam.

- Ovo nam je drugi ovakav sajam za redom koji je u potpunosti zaokupio naše učenike i uljepšao im predblagdanske dane, uoči odlaska na školske praznike, kaže Dušanka Dujić, predsjednica Učeničke zadruge Maraška, koja ističe kako su u izradi ukrasnih i uporabnih predmeta sudjelovali svi učenici škole, sa svojim nastavnicima, u sklopu izvannastavnih aktivnosti, na radionicama, ali i na satu likovnog.

- Radove su izrađivali svi učenici, a prodavali su ih po simboličnim cijenama članovi Zadruge. Za prikupljeni novac škola će kupiti boju kojom ćemo obojati učionice, kaže Elza Nadarević – Baričić, zamjenica predsjednice Zadruge Maraška, te dodaje da je svrha Božićnog sajma da učenici zajedničkim radom stvaraju kreativne predmete i ujedno razvijaju poduzetnički duh i stvaralački odnos prema radu, istodobno uživajući u aktualnom božićnom duhu i predblagdanskom ozračju. Središnji dio Božićnog sajma u ovoj školi bio je jučer poslijepodne, kada je priređena glazbeno-scenska priredba za učenike, nastavnike i roditelje na kojoj su djeca pokazala sav svoj pjevački i plesni talent.

Ova škola, doznajemo dalje, posebno potiče i humanitarni angažman učenika, pa su tako nedavno đaci prikupljali jakne za socijalnu samoposlugu, a sudjelovali su i u akcijama "Vukovaru ZaDar" i "Solidarnost na djelu."

Jednu od brojnih sekcija Zadruge Maraška čine i Mladi maslinari koji vode brigu o školskom masliniku iz kojega su tijekom nedavne berbe ubrali 1.140 kg i dobili 136 litara ulja, a u berbi su, ističu u Zadruzi, sudjelovali svi učenici i učitelji, ali i pročelnik gradskog Ureda za školstvo sa svojim suradnicima. Lani su za kvalitetu ulja osvojili zlatnu medalju na Međunarodnoj manifestaciji maslinara u Splitu, gdje će konkurirati i s ovogodišnjim uzorkom maslinova ekstra djevičanskog ulja iz školskog maslinika, te se ponovno nadaju dobrom rezultatu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno