Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

MODRIĆ Stvarno mi je velika čast biti najbolji u ovakvoj konkurenciji

26.12.2018. 21:19
MODRIĆ Stvarno mi je velika čast biti najbolji u ovakvoj konkurenciji


“Stvarno mi je velika čast biti najbolji u ovakvoj konkurenciji”, izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji je u srijedu po prvi put primio nagradu za najboljeg sportaša Hrvatske u tradicionalnom izboru Sportskih novosti u kojem je za najbolju sportašicu izabrana Sandra Perković, za najbolju momčad nogometna reprezentacija, a za najbolju ekipu reprezentacija u samostrelu.
U ovogodišnjoj anketi, 67. po redu, sudjelovalo je 322 novinara iz 54 redakcije, a svečanost dodjele nagrada održana je u studiju HRT-a Anton Marti u Zagrebu, u nazočnosti brojnih sportskih djelatnika i uzvanika.
Nakon svjetskog srebra s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, naslova klupskog europskog i svjetskog prvaka s Real Madridom te svih pojedinačnih nagrada za najboljeg nogometaša u 2018. godini, Luka Modrić je po prvi put u karijeri osvojio nagradu za najboljeg sportaša Hrvatske u izboru SN-a, što su od nogometaša još prije njega ostvarili Davor Šuker (1998.), Mario Mandžukić (2013.) i Ivan Rakitić (2015.) od hrvatske samostalnosti, a od 1952. do 1990. na tom su popisu još Bernard Vukas (1955.) i Željko Perušić (1960.).
“Vjerni sam čitatelj Sportskih novosti od djetinjstva i znam koliko je prestižno i teško biti najbolji, jer Hrvatska, na sreću, ima jako puno velikih sportaša. Zato bih se zahvalio sportskim novinarima što su mi dodijelili ovo veliko priznanje. Stvarno mi je velika čast biti najbolji u ovakvoj konkurenciji”, rekao je najbolji nogometaš svijeta u ovoj godini Luka Modrić koji je od svih nagrada i trofeja ipak izdvojio ono koje je podijelio zajedno s reprezentativnim suigračima u Rusiji.
“Svaka je posebna, svaka ima svoju draž, ali za mene je najemotivnija naše srebro u Rusiji. Ako trebam birati, to mi iskače od svega toga.”