Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dva kotača spojila sve generacije

27.12.2019. 10:00


Tradicionalana deseta Božićna biciklijada Zadar- Vir je na startu na Branimirovoj obali, okupila nekoliko stotina biciklista iz Zadarske županije ali i iz cijele Hrvatske.Dobro rasploženi biciklisti koje je pratilo lijepo vrijeme, radovali su se još jednoj dobro organiziranoj biciklijadi koja je okupila sve generacije od najmlađih do najstarijih. Dionica od 26 kilometara okupljenim biciklistima nije stvarala nikakav problem, već su sa nestrpljenjem čekali strart koji je bio točno u podne.


Druženje u blagdansko vrijeme
Božićno raspoložnje koje se osjetilo među natjecateljima, najavljivalo je dobru utrku u kojoj su svi uživali, a za spektakularan prijem na Viru pobrinuli su se organizator Vir d.o.o., te općina Vir kao sponzor i pokrovitelj biciklijade.
Zamjenik načelnika Općine Vir, Antonio Vučetić, posebno je naglasio kako je ova biciklijada važna, jer okuplja mlade obitelji i potiče druženje u blagdansko vrijeme.
-Želimo potaknuti ljude da se što više rekreiraju i bave sportom. Ova je biciklijada postala poznata i tradicionalna i to ne samo u Zadarskoj županiji već i šire, zadovoljno je poručio Vučetić, dodavši kako je poanta biciklijade druženje, ali i briga o zdravlju.


»Godinama vozim sve biciklijade, posebno virsku. Za mene je biciklizam hobi u kojem se fantastično osjećam
Miše Volarević




Vučetić, koji je i osobno sudjelovao na biciklijadi, pohvalio je organizatora, firmu Vir d.o.o. koja se svake godine potrudi organizairati ovu sportsku manifestaciju, ali i domjenak uz živu glazbu i bogati fond nagrada za tombolu u kojoj svi prijavljeni natjecatelji sudjeluju.
Brojni sudionici Božićne biciklijade imali su samo riječi pohvale za organizaciju.
-Sudjelujem na svakoj biciklijadi otkako je organizirana. Osjećaj je fantastičan i drago mi je što je toliko ljubitelja biciklizma na jednom mjestu, poručio je vjerni natjecatelj Tomislav Petrić, zadovoljno nadodajući kako je doček na Viru uvijek odličan, dok su kako kaže, klopa i tombola zaista posebni uz odlične nagrade i glazbu.


Stari i mladi
Poznati zadarski biciklist s Voštarnice koji s bicikle nikada ne silazi, Miše Volarević posebno je naglasio:
-Godinama vozim sve biciklijade, posebno virsku. Za mene je biciklizam hobi u kojem se fantastično osjećam. Druženje je bitno i jako je lijepo što se na ovoj biciklijadi okupljaju i stari i mladi, zadovoljno je rekao Volarević, te je pohvalio organizatore koji su im omogućili da se na ovaj način okupe, sretnu ali i čestitaju Božić i nadolazeću Novu godinu.
Iako ne zna koja mu je ovo biciklijada po redu, kao najstariji sudionik koji je davne 1954. godine bio prvak Grada u biciklizmu, Šime Bajlo je rekao:
-Ne brojim na koliko sam biciklijada do sada bio, jer je to nemoguće prebrojati. Sudjelujem na svim biciklijadama, a i u arhivi me se može pronaći kao dugogodišnjeg biciliklistu, podsjetio je Bajlo, te je pohvalio organizatore i Općinu Vir na fanatstičnoj organizaciji i dobroj atmosferi koja je prisutna od starta.


U planu staza od Žmirića do Vira
Na radost biciklista, prema riječima zamjenika načelnika Općine Antonia Vučetića, u tijeku su pregovori oko izgradnje biciklističke staze od Žmirića do Vira.
-U dogovoru smo sa Zadarskom županijom i sada ide preuređenje Žmirića a nakon toga očekujemo da će cijela trasa do Vira biti pokrivena biciklističkom stazom, optimistično je najavio Vučetić, nadajući kako će država i Hrvatske ceste imati sluha za realizacijom ovog projekta.