Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NAJULOV 2021. Nova godina, novi natječaj

26.12.2020. 09:25


Iste propozicije
Pred nama je novih 365 dana u kojima se može uloviti jako puno ribe među kojima će zasigurno biti i nekoliko riba života zbog kojih zapravo većina ribolovaca i izlazi na more i u ribolov.
U odnosu na prošli, netom zatvoreni šesnaesti natječaj, propozicije se nisu mijenjale. Način prijave je ostao isti kao i bodovni koeficijenti koje u priloženim tablicama možete naći u svakom prilogu Plodova zemlje i mora.
Naravno, i u ovom će se natječaju kao i u prethodnima, posebno vrednovati i bodovati ulovi neobičnih, rijetkih i novih vrsta u Jadranu.


Šaljite prijave
Svoje ulove zabilježite fotoaparatom ili mobitelom te nam ih pošaljite putem e-maila. Naravno, ako je u pitanju nepoznata vrsta ribe glavonošca, raka ili pak nekog drugog organizma, kontaktirajte nas čim prije, a takav ulov pokušajte održati ili živim ili ga pak duboko zamrznite. Znanstvenici Instituta za oceanografiju i ribarstvo će biti jako sretni i zahvalni zbog takvih ulova, što vama može donijeti osim slave u znanstvenim krugovima i vrijednu nagradu koja vas čeka krajem iduće godine.
Stoga ne oklijevajte već lovite, fotografirajte se i šaljite nam vaše ulove, a mi ćemo se s naše strane potruditi te ih kao i do sada objavljivati i vrtiti u novom nagradnom bubnju.
Mirno vam more i pune jacere u Novoj 2021. godini!


PRIJAVA ZA NATJEČAJ
Na natječaju za Najulov 2021. mogu sudjelovati svi ribolovci koji svoj ulov ostvare parangalima, vršama, ostima, tunjama, štapovima sa rolnom, panulom, skosavicama i peškafondom. Svoje podatke sa fotografijama treba slati na adresu: Zadarski list, za Plodove zemlje i mora, Najulov 2020, Grgura Mrganića 6, 23000 Zadar ili elektroničkom poštom preko interneta na email: [email protected] sa naznakom za Plodove zemlje i mora, ili na mob. 095 91 51 343, e-mail: [email protected], [email protected], s naznakom za natječaj.




PROGLAŠENI NAJBOLJI RIBOLOVCI ZA 2020. GODINU


https://www.zadarskilist.hr/clanci/24122020/najribolovci-proglaseni-bez-susura-i-feste-od-bakalara-grand-prix-ninu-jukicu