Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Matanović nudio Nives Kozulić pomoć za povrat imovine

Autor:

26.01.2009. 23:00
Matanović nudio Nives Kozulić pomoć za povrat imovine


– U jednom trenutku razgovora Matanović mi je pitao da li on ikako može meni pomoći, pa sam se sjetila jedne zapljene imovine koja mi je bila u tijeku, ali na kraju nisam ništa sređivala preko njega, kazala je Nives Kozulić


Svjedočenjima dviju svjedokinja zaduženih za prostorno uređenje nastavljeno je suđenje u slučaju Maestro, a iskazi nisu donijeli nikakav spektakularan obrat. Prva je svjedočila Vlatka Đurković, koja je u sporno vrijeme bila pomoćnica Marine Matulović-Dropulić.
– Fond za privatizaciju tražio nas je mišljenje o potencijalnoj gradnji na lokaciji bivše ciglane u Ninu. Naše mišljenje nije bilo obvezujuće, a ja sam na njemu radila, što je bila praksa, jer je to tako kada vam nedostaje ljudi, kazala je Đurković, dodajući kako je ministarstvo na kraju zauzelo stav da je gradnja moguća uz detaljan urbanistički plan.
Na pitanje tko ju je kontaktirao iz HFP-a, pomoćnica ministrice nije se mogla sjetiti. Prema njezinom tumačenju samog postupka, upiti u Ministarstvo okoliša i prostornog uređenja dolaze u pisanom obliku, a i mišljenje se daje na isti način. Kako je sama istaknula, ona je odradila samo mišljenje, a na pisanom mišljenju potpisana je ministrica Matulović-Dropulić jer je i sam upit HFP-a bio naslovljen na nju. Na pitanje je li ju kontaktirao optuženi Robert Peša, odgovorila je niječno.
Nakon nje svjedočila je Nives Kozulić, ravnateljica u Uredu za prostorno uređenje Zadar, koji je bio mjesno nadležan Ninu, pa i prostoru ciglane na mjestu koje su ruski partneri USKOK-ova pouzdanika Joška Kuzmanića željeli izgraditi turistički objekt. Kozulić je kazala kako su dobili službeni upit može li se na lokaciji ciglane graditi turistički sadržaj.
– Mi smo odgovorili da je građenje moguće ukoliko se ispoštuju svi arhitektonski i građevinski propisi, kazala je Kozulić, no i ona je napomenula, kao i u slučaju pomoćnice ministrice, da njihovo mišljenje nije obvezujuće. Na njihovo mišljenje stizalo je i nekoliko požurnica, a upitana za svoj odnos s prvookrivljenim Josipom Matanovićem, rekla je da se s njim jednom čula telefonski. No, u kasnijem djelu iskaza ipak je došla do toga da više nije bila sigurna je li se čula jednom ili više puta.
– U jednom trenutku razgovora Matanović mi je pitao da li on ikako može meni pomoći, pa sam se sjetila jedne zapljene imovine koja mi je bila u tijeku, ali na kraju nisam ništa sređivala preko njega, kazala je svjedokinja dodajući da su iz HFP-a više puta zvali, ali da je sve išlo preko tajnice koja ju je o tome izvještavala.