Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ninčević: Vjerujemo u zlato

Autor: Šime Ćurko

26.01.2009. 23:00
Ninčević: Vjerujemo u zlato


Za sada sve ide jako dobro, pobjeđujemo, igramo odličnu obranu, a u napadu imamo sve više rješenja – kaže Ninčević


Jučer prije ručka završio je – na frizuri. Treba se još malo urediti za polufinale i borbu za medalje. Možda i zlato?
– U polufinalu smo i prije posljednje utakmice, što je odlična stvar. Nadamo se možemo i korak dalje. Naravno, i zlatne medalje – kaže Ivan Ninčević, član njemačkog Straslundera, koji još čeka prvi nastup na Svjetskom prvenstvu. Lino Červar pozvao je Zadranina pod barjak nakon što se ozlijedio Manuel Štrlek, ali Ninčević je još uvijek u čekaonici. Za prvo rješenje na lijevom krilu Červar je odabrao Matea Hrvatina, druga opcija za sada je Goran Šprem, a treća Ninčević.
– Želio bih odigrati makar minutu na ovom Svjetskom prvenstvu jer sjajan je osjaćaj biti na terenu pred ovakvom publikom. Ako i ne uspijem nema veze, mogu do kraja turnira čekati priliku, samo da uzmemo zlato.
Ninčević s društvom koje je u istoj poziciji čekajući svojih “pet minuta” utakmice gleda iz vip lože. Tamo nije zabavno kao na tribinama, ali i od tamo se navija svim silama.
– Glasni smo, glasni. Lijepo je biti dio ove reprezentacije u kojoj svi ugrađujemo dio sebe. Netko na terenu, netko, poput mene, na tribini.
Nakon utakmice je brzo spuštanje na teren jer zna se da po isteku 60. minute slijedi koncert sa samo jednim hitom – Morskom vilom. A na koncertu sudjeluju svi, od publike do igrača koji su još znojni od utakmice kao i onih koji su se oznojili navijajući.
– Publika i mi smo jedno i tijekom i nakon utakmice. Morska vila je postala prava himna, svi jedva čekaju da je puste s razglasa.
Hrvatska je počela pod ručnom protiv Južne Koreje, ali Červarov stroj sada radi besprijekorno.
– Koreja je bila klasičan sindrom prve utakmice. Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj je izniman događaj, prvi put smo u našoj državi igrali pred toliko publike i pritisak se itekako osjećao. S takvim uvodom u utakmicu najvažnije je bilo pobijediti. Osim toga Koreja uopće nije loša momčad, pobjedom protiv Španjolske pokazali su kolika je njihova vrijednost.
I Hrvatska vrijedi puno, jako puno. Navijači ne sumnjaju u zlato.
– Euforija koja se stvorila je razumljiva, ali još imamo dosta posla. Za sada sve ide jako dobro, pobjeđujemo, igramo odličnu obranu, a u napadu imamo sve više rješenja. Došli smo među četiri, a dalje je sve moguće. Nitko ne može jamčiti zlato, iako ga svi toliko želimo.
Koga priželjkujete u polufinalu?
– Ne znamo tko bi uopće mogao proći u zadarskoj skupini jer tamo je sve moguće. Njemačka je u teškoj poziciji, posebno ako s Dancima budu igrali bez Hensa i Krausa. Dansku smo pobijedili na Olimpijskim igrama, ali smo prije toga često gubili. Poljska je jako neugodna, Norveška također ima svoje adute. Zapravo, nama bi trebalo biti svjedno na koga ćemo u polufinalu.
Tko je do sada najviše pokazao uz Hrvatsku?
– Svakako Francuska, iako u onoj skupini u Zadru ima odličnih reprezentacija koje također mogu svakoga pobijediti.