Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sklonište za životinje 2,6 kilometara sjeverno od Zadra

Autor:

26.01.2009. 23:00
Sklonište za životinje 2,6 kilometara sjeverno od Zadra

Foto: Adam VIDAS



Lokacija skloništa za napuštene životinje prostornim je planom određena na području 2,6 km sjeveroistočno od ruba naselja Bokanjac te oko 70 metara istočno od ceste Zadar-Ražanac


Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Zadra jučer je objavio javni uvid u prijedlog Urbanističkog plana uređenja zone skloništa za životinje u Zadru, a koji će biti otvoren sve do 25. veljače. Poznato je također da će se javno izlaganje spomenutog prijedloga UPU-a održati 5. veljače, a sva pisana očitovanja, prijedlozi i primjedbe na prijedlog dostavljat će se najkasnije sedam dana nakon isteka roka javnog uvida.
Naime, nakon javnog uvida i rasprave spomenuti prijedlog UPU-a bi trebao na Gradskom vijeću u ožujku biti konačno usvojen, nakon čega slijedi stupanje u kontakt sa Središnjim državnim uredom od kojeg će se zatražiti pravo gradnje, odnosno građevinska dozvola.
Podsjetimo, naime, kako je nova lokacija za smještaj skloništa za napuštene životinje prostornim planom određena na području 2,6 km sjeveroistočno od ruba naselja Bokanjac te oko 70 metara istočno od ceste Zadar-Ražanac. Površina lokacije iznosi oko 52.500 četvornih metara, a prema procjenama bi cijeli azil trebao koštati oko 1,5 milijuna kuna.