Borik u raljama prenesenih gubitaka

Slika korisnika admin
hoteli_borik
Zvonko KUCELIN

Nakon duljeg vremena u kojem nisu dostavljali izvješća Zagrebačkoj burzi iz tvrtke Borik d.d. na Zagrebačku su burzu pristigla izvješća za sva tri do sad obrađena kvartala 2009. godine, zaključno s devetomjesečnim pregledom.

Borik je prema tome krajem rujna u računu dobiti i gubitka zaključio sa 267.000 kuna minusa, što je u odnosu na rezultat iz prethodne godine kada su iskazali gubitak od 10,6 milijuna kuna, izniman rezultat.

On, kako je vidljivo iz računa dobiti i gubitka, nije rezultat poslovnih aktivnosti jer su poslovni prihodi od 75,7 milijuna za devet mjeseci i manji nego godinu prije sa 79,1 milijun, već financijskih prihoda koji su umjesto ranijih simboličnih iskazani sa preko 57 milijuna kuna.

Kod rashoda su stvari poboljšane osim također u dijelu financijskih rashoda sa preko 63 milijuna kuna. U samoj poslovnoj aktivnosti zabilježena je tekuća dobit.

Uglavnom najveći dio posla odrađen je u trećem kvartalu odnosno špici turizma kada je uprihodovano preko 46 milijuna kuna od ukupnog poslovnog prihoda od oko 75 milijuna. U tom berićetnom kvartalu radilo se s lijepom dobiti koja je istopljena ostalim dijelovima godina, odnosno financijskim rashodom.

Tvrtka i dalje iskazuje iznimno visoku razinu prenesenih gubitaka iz ranijih razdoblja.

Prema ovakvim izvješćima tendencija je da druga najveća ovdašnja turistička kuća, iza Turisthotela, postane treća jer Ilirija Biograd bilježi znatan rast prihoda i ukupne gospodarske aktivnosti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno