Gotovina izrazio sućut zbog smrti nadbiskupa

Slika korisnika admin
Autor: 
gotovina
Sućut iz haškog pritvora - Ante Gotovina

"Duboku sućut povodom smrti nadbiskupa Prenđe, prijatelja i dušobrižnika koji je meni i mojoj obitelji iskazao istinsku podršku ulijevajući nam nadu u bolje sutra" izrazio je i general Ante Gotovina s obitelji.

Sućut izražavaju i Zaklada za istinu o Domovinskom ratu te deset zadarskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata koje pišu: "U Vašem nastojanju i zalaganju za naše jedinstvo, naučili ste nas da se svaka patnja i žrtva isplati. Zahvaljujemo Vam za vaše molitve i ohrabrenja koje ste nam upućivali tijekom Domovinskog rata, zahvaljujemo Vam za sve molitve i savjete kroz koje smo osnažili svoju vjeru u nevoljama i problemima koje nas pritišću u ovo vrijeme mira".

"Bio je čovjek zanosa koji je vjeru živio svim svojim bićem, a osobito je iz duhovne dimenzije doživljavao događaje u obrani domovine i svih svetinja koje su agresijom bile napdanute, te uspostavu vojnog dušobrižništva kao sustavnu duhovu skrb vojno policijskih snaga u RH prema kojoj se uvijek odnosio s dužnom pozornošću. Život mons. Ivana Prenđe je svjedočasntvo saveza što ga je Bog sklopio s njim pozvavši ga da s vjerom prihvati Božju riječ i ostvari svoj odnos prema Bogu, sebi i bližnjima" piše brigadni general Mladen Fuzul. "Iskrene riječi dobrodošlice i poučna predavanja nadbiskupa ostat će trajno u srcima svih naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić" piše zapovjednik brigadni general dr. Slaven Zdilar, uime Ratne škole čije je polaznike nadbiskup Prenđa svake godine primao na njihovom studijskom putovanju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno