Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Izbor novog Turističkog vijeća i Nadzornog odbora

Autor: Teuta Babajko Jamičić

26.01.2010. 23:00
Izbor novog Turističkog vijeća i Nadzornog odbora


Osnivačka i Izborna skupština Turističke zajednice grada Zadra održat će se u petak u Velikoj vijećnici Grada Zadra. Za njezino sazivanje ostvareni su uvjeti nakon što je Ministarstvo turizma nedavno i službeno potvrdio novi Statut Hrvatske turističke zajednice čija je najvažnija odrednica novi ustroj prema kojemu će gradonačelnici ujedno biti i predsjednici turističkih zajednica. Iako su mnogi gradonačelnici, nakon takvih izmjena najavili da će za obavljanje dužnosti predsjednika turističke zajednice imenovati svoje posebne savjetnike, prije konkretnih odluka, potrebno je usvojiti statut i njemu sukladan poslovnik.
To nam je potvrdio i Branko Ganzulić, dosadašnji predsjednik Turističke zajednice grada Zadra, najavljujući kako će u petak na Osnivačkoj i Izbornoj skupštini Turističke zajednice biti usvojen novi Status i Poslovnik te novo Turističko vijeće i Nadzorni odbor.
– Na Osnivačkoj i Izbornoj skupštini, koja će se održati u petak, najprije treba usvojiti novi Statut, a u skladu s njim i Poslovnik. Također, planiran je izbor novog Turističkog vijeća koje ima devet članova te Nadzornog odbora koji broj tri člana. Vjerujem kako će sve ići po planu i to vrlo brzo jer su materijali dobro pripremljeni, govori Branko Ganzulić, dodajući kako će na Skupštini vjerojatno biti vremena za razgovor o mogućem savjetniku, odnosno zamjeniku gradonačelnika na funkciji predsjednika Turističke zajednice grada Zadra, ukoliko se dr. Zvonimir Vrančić, odluči za takvu soluciju.
Inače, predsjednik Turističke zajednice grada Zadra, ujedno će biti i predsjednik Skupštine i Turističkog vijeća.