Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Jošku Rogiću sudit će se zbog pokušaja ubojstva

Autor: Suzana Bandić

26.01.2010. 23:00
Jošku Rogiću sudit će se zbog pokušaja ubojstva

Foto: Zvonko KUCELIN



Zbog mogućnosti od ponavljanja djela Rogiću je produljen pritvor, a njegov je odvjetnik na tu odluku uložio žalbu Vrhovnom sudu


Protiv 21-godišnjeg Zadranina Joška Rogića koji se još od polovine prosinca prošle godine nalazi u pritvoru, Županijsko je državno odvjetništvo u Zadru, jučer podiglo kaznenu prijavu zbog pokušaja ubojstva. Za to djelo Rogiću prijeti zatvorska kazna i do 15 godina.
Naime, Joško Rogić uhićen je 16. prosinca prošle godine zbog premlaćivanja 19-godišnjeg Zadranina Mislava Marušića ispred njegove obiteljske kuće na Bulevaru. Rogić i njegov prijatelj, Ante Šegarić, također 21-godišnjak, s Marušićem su se prethodno susreli u jednom obližnjem kafiću te su se tamo porječkali. U vidno alkoholiziranom stanju njih su dvojica potom otišli pred Marušićevu obiteljsku kuću gdje ga je Rogić udario bejzbol palicom po glavi nakon čega je on izgubio svijest i srušio se na pod. Sve to vidjeli su njegovi prijatelji koji su se nalazili u blizini, a i neki susjedi koji su odmah pozvali Hitnu pomoć. No, prije njihova dolaska, teško ozlijeđenog Marušića njegovi su prijatelji prevezli u zadarsku bolnicu gdje je hitno operiran.
Policajci su svega nekoliko sati kasnije uhitili nasilnike, no istragom je utvrđeno da Šegarić nije sudjelovao u premlaćivanju pa je pušten na slobodu uz prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira. Rogić je prepraćen istražnom sucu Borisu Babiću pred kojim se branio šutnjom. Nakon saslušanja sudac mu je odredio jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti od ponavljanja djela, ali i zbog porasta nasilja među mladima te činjenice da je ovakav brutalan napad uznemirio zadarsku javnost. Pritvor mu je po isteku od mjesec dana produljen na još dva mjeseca, a njegov je odvjetnik, kako saznajemo, na tu odluku uložio žalbu Vrhovnom sudu Republike Hrvatske.