Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Mladen Malta umjesto Stipe Kneževića

Autor: Damir Maričić

26.01.2010. 23:00
Mladen Malta umjesto Stipe Kneževića

Foto: Vedran SITNICA



Zbog nespojivosti dužnosti nakon imenovanja predsjednikom Obrtničke komore Zadarske županije ostalo je upražnjeno mjesto predsjednika Udruženja


Jednoglasnom odlukom Skupštine Udruženja obrtnika Zadar Mladen Malta izabran je za novog predsjednika. Dosadašnji predsjednik Stipe Knežević podnio je ostavku zbog nespojivosti dužnosti nakon što je prošlog tjedna izabran za predsjednika Obrtničke komore Zadarske županije, nakon neopozive ostavke Eduarda Vickovića. Time je formalno okončano razdoblje prijepora i sukoba u radu ovih obrtničkih institucija u godini koja je inače izborna za hrvatsko obrtništvo.
Sjednica je bila neobična jer su joj predsjedala trojica predsjedatelja – Knežević, Vinko Pavlović i Malta. Knežević je otvorio Skupštinu i zahvalio na dugogodišnjoj suradnji (sedam je godina na čelu zadarskog udruženja.
– Zapamtimo one dobre stvari i sada se bez osvetoljubivosti i zamjeranja svi zajedno vratimo najboljem radu iz najboljih dana, a to je rad u slozi. Puno prostora za to imamo, puno je problema što pritišću obrtništvo.
Nakon Kneževića predsjedanje je preuzeo potpredsjednik Vinko Pavlović te izvjestio o sastanku Upravnog odbora, koje prema Statutu predlaže predsjednika, a upoznao i članove na pravo četvorice članova na predlaganje. UO je jednoglasno predložio Mladena Maltu koji je potom i jednoglasno izabran. Pavlović mu je čestitao na „ograničenom mandatu” jer se izbori u Udruženju Zadar i svim drugima u Hrvatskoj moraju redovno organizirati do listopada, “pa se mora potruditi i potvrditi da bi ga ponovno izabrali”.
Malta je naveo kako je u obrtu 25 godina, a započeo je u vrijeme dok je rad obrtnika trgovaca bio zabranjen pa je imao kućnu radinost za suvenire sa štandom na Kalelargi. Od legalizacije trgovine je u toj djelatnosti.
– Zahvaljujem na povjerenju Upravnom odboru i Skupštini. U 40 godina postojanja ovog udruženja ovo je prvi put da mu je na čelu trgovac, što je i red jer sada smo najbrojniji u udruženju. Vjerujem da ću uz vašu pomoć i podršku uspjeti u koordinaciji rada sekcija, skupštine, Upravnog odbora i tajništva udruženja, jer drugih ovlasti i nemamo, te da ćemo zajedno olakšati ova teška recesijska vremena, smanjiti otkazivanje obrta i pripremiti se za ulazak u EU.
Potom su članovi Skupštine birali predstavka u Skupštinu Obrtničke komore Zadarske županije umjesto Vinka Čuline koji je otišao u mirovinu. Između predloženih građevinara Ante Vulića i Hrvoja Vickovića s većim brojem glasova izabran je Vulić.