Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Osnovana Hrvatska udruga kampova

Autor: Z L

26.01.2010. 23:00
Osnovana Hrvatska udruga kampova


Na otoku Pagu u kampu Šimuni, na inicijativu petnaestak vlasnika kampova osnovana je 22. siječnja nova asocijacija, Hrvatska udruga kampova sa sjedištem u Zagrebu. Predsjednik nove udruge je Eduard Maržić, vlasnik kampa Šimuni na otoku Pagu, a glavni tajnik Marko Bader, pomoćnik u direkciji za marketing istoimenog kampa.
Glavni razlog osnivanja nove udruge, kažu osnivači, stoji u činjenici da se kampovima u Hrvatskoj ne pridaje dovoljno pažnje, a veliki dio dosadašnje problematike (zemljište, marketing, proizvod – posebice plaže, bilance i pitanje poslovnog uspjeha, kategorizacije i prostornih planova) nažalost i nakon nekoliko većih inicijativa postojeće udruge (koje vode pasivni dužnosnici, a ne praktičari) nije uspješno riješen, već pasivno odrađen.
– Nova udruga namjerava mnogo agresivnije i transparentnije ukazati na važnost kampova u hrvatskom turizmu te argumentima iskazati prave vrijednosti i mogućnosti kampinga. Na osnivačkoj skupštini dana je i inicijativa za program rada koji predviđa unapređenje ponude i kvalitete, nove kampove i nova radna mjesta te povećanje kako prometa tako i financijske dobiti u kampovima kvalitenijim ulaganjima i pravim izborom strateških odrednica u razvoju, kaže Eduard Maržić.
Nova udruga je izabrala i Upravu koju čini predsjednik udruge i šest predstavnika regija (Istre, Kvarnera, Zadra, Šibenika, Splita, Dubrovnika, unutrašnjosti te otoka) te tri predstavnika Nadzornog odbora.
Novo izabrano rukovodstvo udruge posjetit će i informirati Ministarstvo turizma i Ministarstvo financija te HTZ o svojim planovima, a posebna prezentacija priprema se predstavnicima ADAC-a u Muenchenu, predstavnicima FICC (Federation Internationale Camping et Caravaning) u Bruxellesu te nacionalnim kamping federacijama tijekom 2010. godine u svim važnijim europskim emitivnim državama.