Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Otvorenje Peveca sredinom veljače?

Autor: Anamarija Bilan

26.01.2010. 23:00
Otvorenje Peveca sredinom veljače?

Foto: Tomislav JERAK



Otvaranjem prodajnih centara u Zadru i u Bjelovaru omogućit će se nov model stečaja, a to je da se dugovanje odvoji od rada tvrtke, kaže Uranija


Stečajni upravitelj Darko Šket opet je istaknuo Pevecov prodajni centar u Zadru kao jedan od prvih koji bi se mogli otvoriti i to već sredinom veljače, što mi kao sindikat podržavamo, rekao je jučer Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH-a.
Uranija smatra da je ova odluka stečajnog upravitelja dobra jer će se na taj način sačuvati radna mjesta.
– Otvaranjem prodajnih centara u Zadru i u Bjelovaru omogućit će se nov model stečaja, a to je da se dugovanje odvoji od rada tvrtke. Naime, na jednoj strani bi se rješavala dugovanja, a na drugoj bi centri radili autonomno s novim žiro računom i na taj bi način radnici radili za sebe, objasnio je Uranija. Istaknuo je da preduvjeti za otvaranje prodajnog centra u Zadru postoje jer je HEP pristao uključiti struju, vlasnik prostora u kojem se nalazi centar također želi da centar počne raditi, a i radnici jedva čekaju. Jedino ostaje problem dobavljača koji bi trebali centar napuniti robom. O tome, kaže Uranija, brigu vodi stečajni upravitelj koji pregovara s dobavljačima i najvjerojatnije će ih uspjeti uvjeriti da napune police robom.
 – Dovoljno je prvi mjesec napuniti police, a poslije će sve ići automatski. Osim toga treba istaknuti da su radnici zadarskog centra napravili inventuru i sačuvali postojeću imovinu te su spremni za rad, zaključio je Uranija.