Podijeljeno 13.000 zelenih kanti

Slika korisnika admin
cistoca_kante_2
Ivan JAMIČIĆ
Kante su zgodnije i praktičnije od kontejnera zato što se domaćinstva trude da one budu čiste

Zadarska "Čistoća" ovih je dana podijelila posljednje posude za otpad po kućanstvima čime su završili program započet prije gotovo pet godina. Naime, od 2006. godine kada su započeli s dijeljenjem kanti za kućanstva, "Čistoća" je podijelila 13.000 kanti za smeće. Najviše je podijeljeno onih najvećih, od 240 litara, i to njih 9.000, srednjih kanti zapremnine 120 litara je podijeljeno 1.500 te 2.500 od 80 litara.

Tehnički direktor "Čistoće" Drago Maračić rekao nam je da su sada pokrivena gotovo sva kućanstva te da u "Čistoću" dolaze oni građani koji su nedavno kupili kuću pa im treba posuda za odlaganje otpada.

 - Dolaze i građani koji žele zamijeniti posudu za otpad. Najčešće vraćaju najveće posude i mijenjaju ih za neku manju, ali bilo je slučajeva da su uzimali veće kante jer im u male nije mogao stati otpad, objasnio je Maračić.

Za podjelu posuda za otpad po kućanstvima "Čistoća" se odlučila prije gotovo pet godina, zato što su se kante, kad je riječ o kućanstvima, pokazale mnogo praktičnije nego kontejneri. Naime, sada svaka kuća u Zadru u svom dvorištu ima svoju kantu za otpad te se o njoj i brine. Kante su zgodnije i praktičnije od kontejnera zato što se kućanstva trude da one budu čiste da ne smrde i ne nagrđuju okoliš. U slučaju kontejnera, posebno tijekom ljeta, nitko nije vodio brigu o njima, nitko ih nije čistio i vrlo brzo bi se usmrdili. Sada svaka kuća ima svoju kantu i drži je gdje želi, s tim da je kod pražnjenja učini pristupačnom radnicima "Čistoće".

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno