Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Hrvatska ispala u polufinalu

26.01.2012. 23:00
Hrvatska ispala u polufinalu


Hrvatska muška rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Europskog prvenstva u Srbiji, u polufinalu je u Beogradskoj areni izgubila od domaćina sa 22-26 (14-13).
U punoj Beogradskoj areni hrvatski rukometaši nisu uspjeli potvrditi veću kvalitetu od srpskih, domaći igrači su u drugom poluvremenu na krilima gromoglasnog navijanja pronašli dodatnu snagu i uspjeli ostvariti pobjedu.
“Olako smo propustili priliku u prvom poluvremenu, u drugom smo im poklonili pobjedu i žao mi je što nismo dali sve od sebe”, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža nakon poraza od Srbije (22:26) u polufinalu EURA.
“Nismo igrali najbolje, nismo bili pravi kada je trebalo. U drugom poluvremenu nismo bili strpljivi, brzopleto smo šutirali i razbranili smo njihova vratara Stanića. Previše smo promašivali u izglednim situacijama i, ponavljam, najviše žalim što nismo dali sve od sebe, pogotovo zbog naših navijača. Protiv Španjolaca moramo ići na pobjedu, treba ovo što prije zaboraviti”, kazao je Goluža.
“Ključ je bilo prvo poluvrijeme, kada su oni bili u grču i velikim pod pristiskom, a mi to nismo iskoristili. U drugom dijelu nismo imali rješenja za njihovu obranu. Treba im čestitati na pobjedi, a mi moramo u borbu za broncu. Ipak, teško je ne primijetiti da su im suci dopustili da igraju jako duge napade, od barem dvije minute. Tako je nemoguće igrati, uspavaju te, a onda još primiš zgoditak”, kazao je kapetan Igor Vori.
Početak utakmice proveo je u izjednačenoj igri, a Hrvatska je vodila većim dijelom prvoga poluvremena. Prvu prednost od dva pogotka naša je reprezentacija stigla u 22. minuti (11-9), ali potom je propustila iskoristiti zbunjenost u srpskom napadu za povećanje prednosti.
Drugo poluvrijeme počelo je na najlošiji način, srpski vratar Darko Stanić, koji je u prvom poluvremenu uspio obraniti samo jedan udarac, obranio je nekoliko udaraca naših igrača, a domaći su to uspjeli materijalizirati i u 35. minuti povesti sa 16-14. Prednost Srbije u nastavku je samo rasla, u 41. minuti bilo je 19-16, u 45. 21-17, a u 53. 25-20 i susret je bio riješen.
Junak srpske pobjede bio je vratar Stanić sa 12 obrana, od čega 11 u drugom poluvremenu, dok je jedini raspoloženi u našoj reprezentaciji bio Marko Kopljar sa sedam golova.
Hrvatska će u nedjelju od 14 sati igrati za treće mjesto protiv Španjolske, dok će u finalu od 17 sati igrati Srbija i Danska.


 SRBIJA – HRVATSKA 26:22


Beogradska arena. Gledatelja: 20.000. Suci: Lazaar i Reveret (Francuska)
HRVATSKA: Alilović, Losert; Balić 2, Kopljar 7, Lacković 3, Duvnjak, Buntić 1, Vori 4, Batinović, Čupić 3 (2), Ninčević 1, Horvat 1, Musa, Gojun, Bičanić, Vuković.
SRBIJA: Stanić, Marjanac; Šešum, Vujin 6, Nikčević 4, Manojlović 1, Toskić 3, Ilić 8 (4), Marković, Prodanović 1, Stojković, Beljanski, Vučković, Čutura 1, Stanković 2, Nenadić.
ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Srbija 6 minuta.
SEDMERCI: Hrvatska 2-2, Srbija 4-4.