Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kompletni po nastavak niza

26.01.2012. 23:00
Kompletni po nastavak niza


Godinu 2011. Zadar je zaključio pobjedama protiv Dubrovnika, Kvarnera i Sonik Puntamike u prvenstvu, te još jednom Kvarnera i Cibone u Kupu Krešimira Ćosića, a niz je nastavio u novoj godini pobijedivši Križevce i Alkar kod kuće, te u međuvremenu Svjetlost Brod u gostima


Posljednji put kada je bio u Dardi, Zadar je uvjerljivo slavio s 18 razlike, a očekivanja su da ni sutra ne bi trebao imati većih problema na najdaljem gostovanju u A-1 ligi. Ipak, kako su od tog posljednjeg susreta u Baranji, početkom travnja 2010., obje momčadi doživjele korjenite promjene (Darda je zadržala samo trojac Meznarić, Ćutuk, Mandić, a Zadar nijednog igrača), za očekivati je ponešto drugačiji odnos snaga.
Zadrani su, dakako, ponovno veliki favoriti i mnogo im toga ide u prilog, no znaju i sami da se bodovi ne osvajaju na papiru nego na terenu. Najvažnije je da je forma momčadi Aleša Pipana u uzlaznoj putanji, puna je samopouzdanja i vjeruje da će se kući vratiti s devetom uzastopnom pobjedom. Godinu 2011.
Zadar je zaključio pobjedama protiv Dubrovnika, Kvarnera i Sonik Puntamike u prvenstvu, te još jednom Kvarnera i Cibone u Kupu Krešimira Ćosića, a niz je nastavio u novoj godini pobijedivši Križevce i Alkar kod kuće, te u međuvremenu Svjetlost Brod u gostima. S Višnjika će jako teško netko od A-1 ligaša odnijeti bodove, no jednako je važno da momčad igra dobro i pobjeđuje na gostovanjima. Ne toliko zbog bodova, jer Liga za prvaka je praktički već osigurana, koliko zbog samopouzdanja i potvrde da vrijedi više od ranga natjecanja u kojemu se trenutno nalazi.
Darda, koja je izgubila posljednje dvije utakmice kod kuće (Alkar i Zabok), te ima omjer 5-7, ne bi trebala predstavljati veći problem, no svakog protivnika treba shvatiti maksimalno ozbiljno, kako se pristupom “lako ćemo” ne bi doveli u neugodnu situaciju što se već moglo vidjeti na nekim utakmicama.
Zadru u prilog ide i činjenica što je Darda nedavno raskinula ugovor s kapetanom Zvonimirom Ridlom koji je, unatoč ulasku u četrdesetu godinu života, bio važna karika momčadi. U svakom slučaju, premda Baranjci imaju nekoliko solidnih igrača prvoligaškog kalibra, na koje će Pipan i njegov stručni stožer sasvim sigurno upozoriti svoje igrače, Zadrani najviše pažnje moraju posvetiti vlastitoj igri i pristupu. Ako pristup bude pravi, a nema razloga da ne bude, pobjeda neće doći u pitanje.
Nakon dvije utakmice stanke zbog problema s leđima, u momčad se vratio prvi strijelac Goran Vrbanc koji je najslabiju šutersku večer ove sezone (2-12 iz igre) imao baš u domaćoj pobjedi protiv Darde krajem listopada, 67:51.
Nakon ozljede zgloba, formu polako hvata i Franko Kaštropil, koji je protiv Alkara za 15 minuta imao “double-double” učinak, 11 poena i 10 skokova. Ante Krapić i Karlo Vragović brzo su pohvatali konce i već pokazali da su se vrlo dobro uklopili, a svaka nova utakmica dobro će im doći da to potvrde.
Dobro će doći i još nekim igračima, posebno u vanjskoj liniji, da pokušaju uhvatiti kontinuitet dobrih igara, te se izboriti za veću minutažu s obzirom da sada na svakoj poziciji Pipan ima po nekoliko mogućih rješenja. Inače, 15. kolo danas (18.30 Sportklub televizija) će u Slavonskom Brodu otvoriti Svjetlost i Split. Zadrane će ova utakmica sasvim sigurno zanimati, budući da će u slučaju pobjede Brođana sutra imati priliku ostati sami na vrhu tablice.