Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Maksimalan broj taksija – 110

26.01.2012. 23:00
Maksimalan broj taksija – 110


U Zadru će do daljnjeg moći taksirati samo 110 taksi vozila. Tako je, prema riječima pročelnika za gospodarstvo Alana Kocipera, ostalo svega pet slobodnih dozvola za obavljanje ove djelatnosti
U Zadru će do daljnjeg moći taksirati samo 110 taksi vozila. Tako je, prema riječima pročelnika za gospodarstvo Alana Kocipera, ostalo svega pet slobodnih dozvola za obavljanje ove djelatnosti. Razlog ograničenju je strah od zasićenja tržišta i pada kvalitete usluge zbog krize. Međutim, ako dođe do probijanja cijena limitiranih na 40 kn za 5 km vožnje, Grad može uvijek intervenirati povećanjem broja dozvola.
Da je odluka u nesuglasju s ljudskim pravima, pa čak i s Ustavom RH, upozorio je SDP-ov vijećnik Željko Mikin, koji se dotaknuo odredbe u kojoj se kaže da gradski taksist može biti samo osoba koja najmanje pet godina obitava na području Zadarske županije. “Ako smo prihvatili kapitalizam kao društveno uređenje”, rekao je Mikin, “onda ne možemo ograničavati broj onih koji se žele baviti određenom djelatnošću”.