Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mišetić: Točno sam prenio Gotovininu poruku o glasovanju

26.01.2012. 23:00
Mišetić: Točno sam prenio Gotovininu  poruku o glasovanju


Odvjetnik Ante Gotovine potvrdio je u  četvrtak u Den Haagu da je točno prenio generalovu  poruku kojom je pozvao hrvatske građane da na referendumu glasuju za ulazak u Europsku uniju. “Mogu vam  reći da mi je Gotovina to prenio i rekao da to iznesem u  javnost, a to je potvrdio i njegov najbolji prijatelj Željko  Dilber. Do sada, svih ovih godina, nikada se nije dogodilo  da sam ja nešto iznio kao stav generala Gotovine, a da to  nije bilo točno”, izjavio je Luka Mišetić.
General Gotovina je putem svojih odvjetnika dan prije  referenduma o ulasku u EU, održanom 22. siječnja, pozvao hrvatske građane da glasuju za ulazak.
“Pozivam sve građanke i građane Republike Hrvatske da  izađu u nedjelju, 22. siječnja 2012. godine na referendum i  da glasuju po svojoj savjesti. Ovim putem želim iznijeti da  ću ja sutra u Den Haagu glasati za ulazak Hrvatske u  Europsku Uniju – gdje Hrvatska civilizacijski i povijesno  pripada, a referendumom se to samo formalno potvrđuje.  Hrvatskoj je mjesto u Europskoj Uniji”, poručio je tada  Gotovina hrvatskoj javnosti iz Den Haaga.