Na Crvenim kućama više socijalnih stanova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Josip PEDIŠIĆ

U prostorno-planskom bloku izmijenjeni su i dopunjeni Detaljni planovi Crvenih kuća i Vidikovca. Kako je na sjednici Gradskog vijeća obrazložio pročelnik za graditeljstvo Matko Segarić, zgrada POS-a i zgrada za stradalnike su spremne za useljenje. Završeni su radovi na kanalizaciji i infrastrukturi u obodu Crvenih kuća, od Magistrale do Magistrale. No plan se mora mijenjati jer je umjesto 60 stanova predviđenih za socijalu, iskrsla mogućnost izgradnje čak 73 stana. Doduše, nauštrb odredbe DPU-a koja kaže da svaki stan mora imati dva parkirna mjesta. Smanjenjem tog standarda, oslobodit će se prostor za gradnju većeg broja socijalnih stanova.

Također, resorno ministarstvo koje financira gradnju osnovne škole u obuhvatu DPU-a Crvene kuće, vratilo je plan na doradu jer je previđeno nasipavanje potrebno za izgradnju škole probijalo iznos predviđen za financiranje izgradnje. Na drugoj strani grada, na Vidikovcu, Grad će razmjestiti stanje u prostoru pa tako neće rušiti izgrađeno boćalište da bi na istom mjestu sagradio zgradu mjesnog odbora, nego će razmještajem objekata sačuvati koju kunu iz gradskog proračuna kako se ne bi moralo kupovati privatno zemljište. Segarić naglašava da su usvojenim izmjenama detaljnog plana stvoreni uvjeti za premještaj odvodnje na sustav visokih zona tj. na kolektor u ulici Put Bokanjca. Naime, kanalizacija na Vidikovcu dijelom ide na ovaj, a dijelom na sustav odvodnje i pročišćavač Borik.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno