Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pješice od Zelenog hrasta do Pridrage

26.01.2012. 23:00
Pješice od Zelenog hrasta do Pridrage


U Paljuvu su kolonu dočekale majke poginulih branitelja i klapa “Težaci”. Hodnja je potom nastavljena do Pridrage gdje su sudionike dočekale obitelji poginulih


U čast 19. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Maslenica”, udruga “Žene u Domovinskom ratu” Zadar organizirala je 4. molitvenu hodnju “Koracima nade u istinu” od Zelenog hrasta preko Paljuva do Pridrage. Suorganizatori hodnje su bili Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata – Pridraga, Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata – Podgradina, Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata – Paljuv, KUD „Luzarica” Pridraga i klapa „Težaci” Paljuv.
Sudionici hodnje su cijelim putom molili Marijinu krunicu te pomoću razglasa čitali podatke o akciji “Maslenica”, kao i imena poginulih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava. U Paljuvu su kolonu dočekale majke poginulih branitelja i klapa “Težaci”. Hodnja je potom nastavljena do Pridrage gdje su sudionike kod novog spomenika hrvatskim braniteljima dočekale obitelji poginulih, a u crkvi Gospe od ružarija je služena sveta misa za nakanu hodnje i za sve poginule branitelje i civile. Nakon mise je za sve sudionike organiziran domjenak koji su pripremili članice i članovi KUD-a “Luzarica” iz Pridrage.