Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vrtić “Bokanjac” dobiva nove prostore za jaslice

26.01.2012. 23:00
Vrtić “Bokanjac” dobiva nove prostore za jaslice


Proširenje Dječjeg vrtića “Bokanjac”, koje je najavljeno u više navrata, konačno je došlo na red. Postojeće prostorije, koje su pretijesne u odnosu na broj djece koja se godišnje prijave za upis, nadograđuju se s dva nova dnevna boravka kojima će se riješiti problem tzv. jasličke skupine, djece u dobi od prve do treće godine.
Olakotna okolnost proširenja “Bokanjca” jest što je parcela na kojoj se vrtić nalazi dovoljno velika za ovakav građevinski zahvat, a da se time ne umanji prostor dvorišta namijenjenog za igru i zabavu djece. Kako novi državni pedagoški standardi nalažu da se smanji broj djece po skupinama i time poboljša kvaliteta rada, “Bokanjcu” će dodatne dvije prostorije omogućiti da radi s četiri skupine djece.
Inače, vrtić “Bokanjac” radi još od 1996. godine i skrbi o sedamdesetak djece, koja su sada prebačena u “Vruljicu”. Vijećnicu Tatjanu Smith Savić zanimalo je kada će radovi biti završeni jer, kako kaže, mnogim roditeljima je problem svakodnevno djecu razvoziti do “Vruljice” i nazad. Sudeći prema odgovoru zadarskog dogradonačelnika Dražena Grgurovića, njihove brige će potrajati do kraja pedagoške godine, odnosno ljeta, kada će radovi na “Bokanjcu” biti završeni.