Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Gotovini nagrada za životno djelo: Časno je bilo služiti domovini

26.01.2014. 23:00
Gotovini nagrada za životno djelo: Časno je bilo služiti domovini


Hrvatski general Ante Gotovina na svečanoj sjednici Općinskog vijeća za Dana općine Jasenica održanoj u subotu dobio je nagradu za životno djelo. Najveća općinska nagrada trebala se dodijeliti za prošlogodišnji Dan općine, ali je general Gotovina, koji je prije 14 mjeseci oslobođen svih optužbi Haških tribunala o krivnji u Domovinskom ratu, tada bio spriječen preuzeti ju.
– Dio domovine je bio okupiran, naše granice i naši gradovi trpjeli su svakodnevne napade. Valovi izbjeglica iz Hrvatske i BiH sklanjali su se na sigurna područja i u takvoj situaciji, rušenjem mosta, prekinuta je veza između hrvatskog sjevera i hrvatskog juga. Zbog opskrbe stanovništva i organizacije obrane, operacija Maslenica bila je od vitalne važnosti, kazao je general Gotovina.
– Generacije koje rastu duguju zahvalnost i poštovanje onom vremenu i njegovim ljudima. Časno je bilo služiti domovini. Živimo uspravno budućnost za koju su ginula naša braća. Neka im je vječna hvala i slava, poručio je Ante Gotovina te se zahvalio na izuzetnom priznanju, Nagradi za životno djelo Općine Jasenice.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU