Radovi se obavljaju protivno potvrdi izmjene glavnoga projekta!?

Slika korisnika admin
Marko KATIĆ
Radovi na Posjetiteljskom centru vrijedni su oko 40 milijuna kuna

Građevinska inspekcija obavila je nadzor nad izvođenjem radova na uređenju Posjetiteljskog centra Nacionalnoga parka Paklenica te je utvrdila nepravilnosti prilikom rekonstrukcije objekta. Utvrđeno je kako se radovi obavljaju protivno potvrdi izmjene i dopune glavnog projekta, zbog čega smo zatvorili gradilište. U tijeku je donošenje rješenja- stoji u odgovoru Ministarstva graditeljstva na naš upit u vezi skandala sa zabranom izvođenja radova u NP Paklenici. Ukoliko investitor ishodi potrebne izmjene i dopune dozvole, inspekcijski postupak će se obustaviti, najavili su iz Građevinske inspekcije.

S obzirom da ta inspekcija još nije donijela rješenje o zatvaranju toga gradilišta, njihov odgovor upućen Zadarskom listu zapravo je prva službena informacijama o razlozima zabrane radova koje su dobili ravnatelj tog parka Zlatko Marasović i njegovi suradnici. Komentirajući ovakvo objašnjenje Inspekcije Marasović je još jednom potvrdio kako nisu odstupili od izmjena i dopuna glavnoga projekta.

- Ovakvo objašnjenje Građevinske inspekcije ne odgovara istini. Radovi se izvode u milimetar u gabaritima projekta, samo je zamijenjen raspored budućih korisnika toga prostora. Osim toga, mogli su zatvoriti samo dio gradilišta, i to po mojem sudu, njegovu jednu petinu. Neću dopustiti da me državna tijela tako prozivaju. Ovdje se radi o zločestoj selektivnoj primjeni zakona, a Inspekcija nije ni postupila po zakonu- istaknuo je ravnatelj NP Paklenica, koji se požalio kako su od resornog odjela Zadarske županije još prije gotovo dvije godine zatražili izmjenu i dopunu građevinske dozvole iz 2012. godine, ali je još nisu dobili.

Radovi na Posjetiteljskom centru površine gotovo 1200 metara četvornih vrijedni su oko 40 milijuna kuna, od čega 80 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno