Župan i Šimurina pokrenuli akciju

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Ravnatelj Rade Marinović s Markom Šimurinom i Draganom Županom

Osnovnoj školi Vladimir Nazor Škabrnja, uručena je vrijedna donacija informatičke opreme, dva laptopa i printer.

Riječ je o donaciji zagrebačkog malonogometnog kluba Futsal Dinamo iz Zagreba i njihova trenera Miće Martića, izbornika finske malonogometne reprezentacije. Donacija je uručena ravnatelju škole Radi Marinoviću.

- Donacijska sredstva prikupljena su u prosincu protekle godine na malonogometnoj utakmici finala Kupa regije Sjever odigranoj u Sportskoj dvorani Mladost u Karlovcu snage odmjerili Futsal Dinamo i MNK Rugvica iz istoimene općine u Zagrebačkoj županiji, kazali su zadarski prijatelji zagrebačkog malonogometnog kluba, bivši nogometaš Zadra Dragan Župan i predsjednik Futsal malonogometne lige Zadar, Marko Šimurina.

U polufinalnim utakmicama Kupa regije Sjever Rugavca je na domaćem terenu nadvisila Rab, dok je Futsal Dinamo izborio finale pobijedivši na gostovanju Novi Marof.

Za škabrnjsku djecu

- Finalna utakmica imala je humanitarni karakter. Naime, cijena ulaznica bila je 25 kuna, dok je 5 kuna od svake prodane ulaznice donirano OŠ Vladimir Nazor za nabavu informatičke opreme potrebne mladim Škabrnjanima, objašnjavaju Šimurina, bivši malonogometni reprezentativac, te nastavlja:

- Uz neizmjeran pijetet prema mnogobrojnim žrtvama Škabrnje, želja i nas spotaša je da se usredotočimo na budućnost, na škabrnjsku djecu, da ostanu ovdje, zasnuju svoje obitelji, da pridonose životu svojega bogomdanog kraja, poručio je Marko Šimurina.

Ravnatelj Marinović je prilikom uručenja donacije zahvalio malonogometnom klubu Futsal Dinamo i njihovim predstavnicima, istaknuvši kako će škola doniranu opremu znati kvalitetno iskoristiti na zadovoljstvo nastavnika i učenika.

U svom obraćanju ravnatelj Marinović je podsjetio kako je školstvo u Škabrnji staro 140 godina. U progonstvu su radili od početka agresije 1991. do 1997. godine i danas broje 210 učenika.

- Osnovna škola Vladimir Nazor Škabrnja godinama kvalitetno educira generacije škabrnjskih osnovnoškolaca. Školu trenutno pohađa 210 učenika i donirana informatička oprema pridonijet će daljnjem kvalitetnom radu i razvoju škole, naglasio je Marinović.

Motivirajuća oprema

Osnovna je premisa da će za učenike rođene u doba intenzivne digitalizacije nova informatička oprema biti zabavnija, ali i znatno motivirujuća. Učenike i učitelje se potiče na korištenje informacijskih tehnologija i alata u svrhu unaprjeđenja obrazovanja.

- Ljudski i informacijski resursi se smatraju najvažnijim vrijednostima škole. Danas je informatička pismenost postala jednako važna, kao i opća pismenost, poručio je ravnatelj Marinović.

A ako učenici primijete neprimjerene, uznemirujuće ili sadržaje na računalu koji ugrožavaju njihovu sigurnost, o tome odmah trebaju obavijestiti svog učitelja odnosno profesora, učitelja informatike ili ravnatelja.

- Učenici se moraju pridržavati i drugih uputa koje im mogu dati učitelji ili nastavnici, a koje imaju za cilj unaprjeđenje sigurnosti školske informatičke opreme i mreže, rečeno je tijekom svečanosti u zbornici škole.

Korištenje multimedijskih sadržaja, programa za suradnju i komunikaciju, društvenih mreža te sličnih načina komunikacije tijekom nastave je dozvoljeno samo ako to učitelj ili nastavnik dopusti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno