FOTOGALERIJA: U jednoj noći muzeje obilazilo na tisuće posjetitelja

Slika korisnika valentinam
Noć Muzeja 2018
Autor: 
Grad je bio ispunjen kao u ljetnim mjesecima kada sve vrije od turista. Ovaj puta zadarskim ulicama šetali su roditelji s djecom, mladi i stari
Zvonko KUCELIN, Marin GOSPIĆ
Zbirke su bile žive cijele noći

Noć muzeja 2018. privukla je i ove godine velik broj Zadrana u centar grada. Na temu sporta muzeji su odgovorili prigodnim programom pa je tako u Kneževoj palači otvorena izložba o jednom dijelu onoga što Narodni muzej posjeduje vezano uz povijest sporta. Arheološki muzej Zadar priredio je povratak u stara vremena, u doba starog Rima i gladijatora. Međunarodni centar za podvodnu arheologiju priredio je, pak, predstavljanje knjige o istraživanjima koja je proveo na području samostana Sv. Nikole. Uz to, svim zainteresiranim građanima omogućeno je razgledavanje ove crkve uz stručno vodstvo.

Uz otvorenja novih izložbi bila je ovo prilika za razgledavanje stalnog postava muzeja. Neki su po prvi put iskoristili mogućnost za razgledavanje svih razdoblja povijesti koja krije Arheološki muzej, ili pak svo blago povijesti stakla koje krije Muzej antičkog stakla. Grad je bio ispunjen kao u ljetnim mjesecima kada sve vrije od turista. Ovaj puta zadarskim ulicama šetali su roditelji s djecom, mladi i stari.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno