Hrvatski vojnici u vojarni Zemuniku obišli letjelice Osprey

Slika korisnika valentinam
Uzlijeću kao helikopter, a njima se upravlja kao kod aviona
Američki zrakoplovni timovi pružili domaćinima osnovne informacije o tehničkim karakteristikama, uporabi i misijama ovog zrakoplova
MORH

Pripadnici Oružanih snaga iz postrojbi koje se nalaze u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku posjetili su jučer američke višenamjenske vojne zrakoplove CV-22 Osprey koji se nalaze u ovoj bazi u radnom posjetu HRZ i PZO.

Ovo je drugi posjet američkih Ospreya bazi Zemunik u sklopu kojeg su američki zrakoplovni timovi pružili domaćinima osnovne informacije o tehničkim karakteristikama, uporabi i misijama ovog zrakoplova, koji plijeni posebnu pozornost ponajprije zbog činjenice što je zrakoplov konstruiran tako što može uzletjeti okomito kao helikopter, a u vodoravnom letu upravljan je kao avion. Projektiran je za obavljanje misija kao dugodoletni helikopter i turbo-prop zrakoplov s velikom putnom brzinom. Razvila ga je tvrtka Bell Helicopter, a izrađivan je u suradnji s Boeing Rotorcraft Systemsom. Prvotni korisnici ovog zrakoplova su Korpus mornaričkog pješaštva SAD-a i Ratno zrakoplovstvo SAD-a.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno