Novi zadarski turistički logotip izradio Požežanin Antonio Karača

Slika korisnika valentinam
Koristio more, sunce, pravilni raspored ulica, Morske orgulje...
Predloženo rješenje vizualnog identiteta logična je nadogradnja na postojeći, čime se ne prekida kontinuitet vizualne prepoznatljivosti zadarske TZ. U oblikovanju znaka specifičan grafički element pravokutnog rastera preuzet je iz rasporeda stepenica svjetski poznatog zadarskog landmarka Morske orgulje, govori Karača čiji su radove već odabrale i neke druge turističke zajednice u Hrvatskoj
Neke od namjena za koje se može koristiti novi turistički logo

Turistička zajednica grada Zadra je konačno, tri mjeseca od raspisivanja natječaja za za svoj novi logotip, odabrala najbolji od njih u konkurenciji od ukupno 230 ponuđenih rješenja.

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Zadra održanoj 25. siječnja odabrano je rješenje logotipa tvrtke Radnja, obrta za usluge u vlasništvu Antonija Karače iz Požege, izvijestili su jučer iz TZ grada Zadra.

- More, sunce, pravilni raspored ulica, Morske orgulje i Pozdrav suncu neka su od obilježja Zadra kao turističke destinacije koja se komuniciraju kroz novi znak. Dakle, predloženo rješenje vizualnog identiteta logična je nadogradnja na postojeći, čime se ne prekida kontinuitet vizualne prepoznatljivosti Turističke zajednice grada Zadra, kaže autor novog loga, dizajner Antonio Karača, čiji su radove već odabrale i neke druge turističke zajednice u Hrvatskoj.

- Koloristički odnos predloženog znaka proizlazi iz karakteristične igre svjetla prostorne instalacije Pozdrav suncu. U oblikovanju znaka specifičan grafički element pravokutnog rastera preuzet je iz rasporeda stepenica svjetski poznatog zadarskog landmarka Morske orgulje. Znak ima oblik slova Z koje je početno slovo imena grada, a pravilna konstrukcija znaka u obliku mreže referenca je na prostorni odnos ulica i zgrada tlocrta starog grada koji je karakterističan još od rimskog doba, pojašnjava autor novog loga TZ grada Zadra, pred kojim je još potpisivanje ugovora, a onda i osvajanje novčane nagrade u visini od 15 tisuća kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2.3 (3 glasova)