Zadar još jednom pokazao svoje veliko srce

Slika korisnika valentinam
Održana akcija prikupljanja pomoći Anđeli Tičić
Rekli su mi da su pluća počela preuzimati funkciju i da se nadaju kako će uskoro i reagirati drugi organi, rekla je Anđelina majka puna zahvale svima koji su im u ovim teškim trenucima pomogli na bilo koji način, pa i lijepom riječi
Marin GOSPIĆ
Skupljalo se i prikupljalo sve što može pomoći

U organizaciji Zadranke Marjane Ikić u petak je na parkiralištu ispred Konzuma (bivši Mercator) u Ulici bleiburških žrtava, održana humanitarna akcija za pomoć teško oboljeloj 20-godišnjoj Anđeli Tičić i njezinoj obitelji. Zadar je još jednom pokazao da je grad u kojem žive ljudi velikog srca, koji su spremni pomoći sugrađanima u nevolji. Neki od njih donijeli su potrepštine za dijete od pelena, higijenskih preparata i hrane, a drugi su donirali novac, koliko je tko mogao, kako bi pomogli mladoj obitelji budući da trenutno samo Anđelin suprug Marin zarađuje.

Anđela je s visokom temperaturom i promjenama na oba plućna krila 14. siječnja u poslijepodnevnim satima primljena u zadarsku Opću bolnicu u besvijesnom stanju. Liječnici sa zadarskog JIL-a nisu mogli odmah procijeniti je li riječ o virusu ili bakteriji, no učinili su sve da joj spase život. Nakon što su joj u večernjim satima otkazala pluća, spojili su ju na ECMO uređaj tzv. umjetna pluća i čim su mogli, transportirali u Zagreb u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević, koja je ujedno i refererentni centar za ECMO. Tamo je utvrđeno da je mlada žena dobila sepsu zbog bakterije meningokok.

Od Anđeline majke sinoć smo doznali kako je njezino stanje još uvijek teško, da je još u induciranoj komi, ali da je ipak nešto bolje.

-Rekli su mi da su pluća počela preuzimati funkciju i da se nadaju kako će uskoro i reagirati drugi organi, rekla je Anđelina majka puna zahvale svima koji su im u ovim teškim trenucima pomogli na bilo koji način, pa i lijepom riječi.

Svi oni koji nisu stigli, a žele pomoći, mogu to učiniti uplatom donacije na račun Anđelina sina otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci.

Broj računa za pomoć

Mladoj obitelji u nevolji može se pomoći i uplatom donacija na broj računa: Mihael Lisica HR6723900013102325512 u Hrvatskoj poštanskoj banci.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)