Zadarska policija u novu zgradu seli do kraja godine

Slika korisnika valentinam
Uskoro postupak javne nabave za uređenje
Kompletna investicija uređenja cijele zgrade teška je oko 7,5 milijuna kuna, a očekuje se da će cijeli posao biti odrađen ove i iduće godine, dok bi zadarski policajci u zgradu trebali useliti već 2018.
Arif SITNICA
U Ulici Stjepana Radića, odmah uz Gradsku knjižnicu, nalazi se zgrada ograđena žicom, obrasla u korov

Zadarska policija ove će godine konačno useliti u zgradu u Ulici Stjepana Radića. Žutu zgradu ograđenu žicom, obraslu u korov, Povjerenstvo Vlade za upravljanje imovinom RH, odlukom od 30. rujna 2002. godine dodijelilo je MUP-u za potrebe PU zadarske no dovršetak i kompletno uređenje još uvijek se čeka.

Tijekom potpisivanja ugovora i okvirnih sporazuma za nabavu policijskih uniformi i opreme ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će se u 2018. ulagati i u održavanje vozila i helikoptera, izgradnju i uređenje objekata te civilnu odjeću za policajce koji rade u civilu. Za Zadarski list iz Ministarstva unutarnjih poslova potvrdili su da je na red konačno došla i zgrada u Zadru, a u postupak javne nabave trebalo bi se krenuti uskoro.

- U planu za 2018. godinu predviđena su financijska sredstva za dovršetak policijske zgrade u sklopu bivše vojarne Stjepana Radića u Zadru, rekla je Jelena Bikić iz MUP-a. Kompletna investicija uređenja cijele zgrade teška je oko 7,5 milijuna kuna, a očekuje se da će cijeli posao biti odrađen ove i iduće godine. Međutim, dio zadarske policije, više odjela i službi, trebali bi useliti već ove godine, a vrlo skoro će biti pokrenut postupak javne nabave za uređenje zgrade.

- Cilj je što prije zgradu staviti u funkciju, sada slijedi javna nabava, nakon koje kreću radovi, opremanje, a potom i preseljenje službi, rekla je Bikić. Koje će se službe točno preseliti nije još do kraja definirano, ali Bikić nam je potvrdila da će u Ulicu Stjepana Radića, odmah uz Gradsku knjižnicu, preseliti jedna policijska postaja. Može se gotovo sa sigurnošću pretpostaviti da će to biti Prva policijska postaja koja već desetljećima djeluje kao "podstanar" u zgradi na Poluotoku, a poznato je kako je upravo njeno preseljenje već godinama "tiha patnja" i Suda kojem treba više prostora, ali i PU zadarske.

- Činjenica je da imamo napola uređenu zgradu i nadamo se kako će se useljenje realizirati čim prije. Mi se nadamo i naša je ideja da se tamo izmjesti Prva policijska postaja, kao naša najveća i najvažnija postaja koja već godinama djeluje u neprimjerenom i skučenom prostoru u zgradi na Poluotoku u kojoj su smješteni Županijski i Općinski sud, Županijsko i Općinsko odvjetništvo i Zatvor. Našim iseljenjem prostor bi se oslobodio Sudu, ali i našim sugrađanima prostor za parkiranje na Poluotoku koji sad zauzimaju policijska vozila, rekao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Po kategoriji i broju policajaca i policijskih službenika Prva policijska postaja najveća je u Zadarskoj županiji, a u njoj djeluju operativno dežurstvo, temeljna i kriminalistička policija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika branimir
dobro...za policiju,,,SAD NEŠTO DA KAŽEM,,JER NMOGU NA DRUGIM STRANICAMA,,,,,MALI CEZAR IZ SPLITA,,,,KAŽU NOVINARI DA POLICIJA TRAŽI NAČIN KAKO NE DATI MALOG CEZARA SVOM RODITELJU,,,NIJE ISTINA NOVINARI---POLICIJA SE POZVALA NA PRIZIV SAVJESTI KAO ŠTA BI I PUNO POLICIJE TRIBALO NAPRAVITI U NEKIM SLUČAJEVIMA,,,,,,POLICIJA SE POZIVA NA PRIZIV SAVJESTI-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ZA DOM I POGLAVNIKA SPREMNI