Glavnu nagradu za masku osvojila je Kolinda koja je potom, na žalost, zapjevala

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Virske maškare preuzele su ključeve lokalne vlasti sa svečanom Poveljom
Autor: 
Osim virskih domaćina, na otvorenju Virskih maškara gostovali su biograjska karnevalska udruga Tome Krnjeval, kao i brojni Ninjani, Vršani, Privlačani, Zadrani te brojni virski vikendaši iz Slovenije
Četvrti put na otok došli su i performeri iz samoborske Cirkulture

Koncertom Jasmina Stavrosa, nastupom samoborske udruge Cirkultura i svečanom primopredajom ključeva lokalne općinske vlasti, u subotu je na otoku Viru počela petotjedna tradicijska manifestacija i spektakl Virskih maškara. No čini se kako predstavnicima Općine Vir, njezine izvršne i zakonodavne vlasti, nije bilo milo niti lako. Iako su zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić i predsjednik Općinskog vijeća Rajko Radović sve nazočne pokušali uvjeriti kako je riječ samo o posuđivanju vlasti na nešto više od mjesec dana, a ne i trajnijem gubitku vlasti, malo tko je mario za njihova upozorenja.
- Vlast samo posuđujemo, jer smo dosad vladali, još uvijek smo na vlasti, a tamo ćemo i ostati - poručio je predsjednik Radović svim nevjernim Tomama. Kraljica Virskih maškara Elizabeta, koja god po redu, samo se nasmijala.

Počelo ludilo

- Mi smo sada vlast, počinje ludilo na Viru - pozvala je The Kraljica prvo Stavrosa na koncertnu binu, a potom i sve maškare na nesputanu zabavu. Kralj maškara Branko nije ništa govorio, ali satenski jastučić s ključevima vlasti, koji je privremeno držala vještica Danijela, nije ispuštao iz ruku. Time je priča o primopredaji bila okončana. Osim virskih domaćina, na otvorenju Virskih maškara gostovali su biograjska karnevalska udruga Tome Krnjeval, kao i brojni Ninjani, Vršani, Privlačani, Zadrani te brojni virski vikendaši iz Slovenije. Četvrti put na otok došli su i performeri iz samoborske Cirkulture, nestranačke udruge za promicanje drevnih običaja žongliranja i plesanja s vatrom, a svoje su vještine, kako priliči cirkusko-akrobatskoj skupini, demonstrirali u karnevalskom šatoru.
Na kraju su po običaju proglašene najbolje maske subotnjeg programa otvorenja Virskih maškara: najbolja maska bila je Kolinda koja je dobila litru žestice, a potom je, na žalost, zapjevala s klapom u pozadini.

Kuloarske priče

- Drage Hrvatice i Hrvati, ja vas puno volim - kazala je Kolinda, čije je pjevanje nalikovalo prodornom cijukanju Makita bušilice. Zato je srećom odmah proglašena i najbolja skupna maska, odnosno maškarana skupina, a bačvicu Heinekena u ime švedskog para koji traži naknadu za novorođene, preuzela je sveprisutna virska influencerica Vojna-Vojko. Bila je to očigledna namještaljka, jer se u otočnim kuloarima još tijekom tjedna čulo kako je Vojna siguran izbor za nagradu i najbolju masku. Kako god bilo, subotnje otvorenje Virskih maškara, kao i cijelu manifestaciju od 25. siječnja do 25. veljače, organizira destinacijska menadžment kompanija Vir turizam sa svojom destilacijskom violinom Darijom Zrilić, program je za ruke vodio Igor Jelenić Toto, dok je glavni sponzor cjelokupnog eventa Općina Vir.

Program Maškara na Viru

Subota, 1. veljače (20 sati): Koncert grupe Calypso.
Subota, 8. veljače (20 sati): Karnevalske igre, koncert grupe Dilema.
Četvrtak, 13. veljače (10 sati): Dječji karnevalić uz Mineu.
Subota, 15. veljače (20 sati): Karnevalska povorka, koncert grupe Vista.
Subota, 22. veljače (20 sati): koncert Mladena Grdovića.
Nedjelja, 23. veljače (20 sati): koncert grupe Zaratino.
Utorak, 25. veljače (19 sati): Paljenje Karnevala, koncert Maje Šuput.

Prijave za karnevalsku povorku

Destinacijska kompanija Vir turizam poziva sve zainteresirane da se priključe velikoj međunarodnoj karnevalskoj povorci koja će se održati 15. veljače. Prilika je i privilegija, kažu u Vir turizmu, sudjelovati na povorci koja slavi kreativnost, maštovitost i ludost. Prijave na mail: agency@virturizam.hr ili na telefon 023/346-741.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno