Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kad nema prave kvalitete onda ne čudi i 25 promašenih trica

27.01.2020. 13:10


ZADAR – I prije puta u Beograd na okršaj s trenutno najmoćnijim sastavom u regionalnoj ligi košarkaši Zadra su bili osuđeni na poraz. Iako je sportski nadati se uvijek najboljem što se potvrdilo i kroz izjave nekih optimista prije samog dvoboja s Partizanom najavljujući mogućnost podviga sva je ta priča pala u vodu nakon tek 15 minuta igre u dvorani Aleksandra Nikolića. Zadrani su se držali ‘al pari’ s Partizanom tek jednu i pol četvrtinu nakon čega je nastupila prava rezultatska nizbrdica i praktički je sve bilo riješeno do odlaska na odmor. Zaliha od 17 poena domaćinu je bila garancija da mogu u nastavku skinuti nogu s papučice gasa, pa je Zadar još i dobro prošao s konačnih 27 minusa.


 


Igra mačke i miša




U bilo kojem drugom slučaju to bi bila rezultatska katastrofa, no u subotu navečer igrači Danijela Jusupa su s obzirom na prikazano u 40 minuta protiv Partizana uistinu mogli biti sretni što nije završilo i s dvostruko većom razlikom, jer su pokazali jednu od najgorih partija ove sezone potvrdivši tu konstataciju s čak 25 promašenih trica iz 26 pokušaja. To je nešto što se ne viđa često na košarkaškim terenima, ali i s time su uspjeli ove sezone košarkaši Zadra ‘podariti’ svoje navijače, pored svih muka koje su im zadali do sada. Priznao je i Danijel Jusup po završetku da se u 40 minuta mogla gledati tek klasična igra mačke i miša, i da je konačni rezultat više nego realan.


– Što se tiče utakmice, mislim da je očigledna kvaliteta Partizana, koji je igrao angažirano od prve do posljednje minute. Toliko su fizički dominantni i izuzetno dobro pokretljivi tako da je vrlo teško dolaziti do situacije za šut. Imali smo šut 1-26 za tri i s takvim šutom se ne možeš nadati boljem rezultatu – pošten je bio trener Zadra koji je mogao tek biti zadovoljan početkom utakmice. No, ni taj jedini dobar period njegovi igrači nisu uspjeli naplatiti i kasnije kad se Partizan razbudio bilo je kasno za popravak nastale štete.


 


Razlika u kvaliteti


– Prvu smo četvrtinu odigrali dobro, naročito defanzivno, no nismo to i iskoristili. Međutim, Partizan zato jest i kaznili su nas s napadačkim skokom. Imali su 16 poena iz drugog napada u prvom poluvremenu i mislim da je to previše. U drugom poluvremenu smo vratili balans što se tiče skoka i koliko-toliko držali rezultat da ne ode to u neko rastrčavanje Partizana – rezimirao je događanja na utakmici koja je zorno potvrdila kolika je drastična razlika u kvaliteti između klubova iz gornjeg i donjeg doma ABA lige. Jer, trud je bio prisutan s jedne i s druge strane, no kvaliteta onog što pod sobom ima Andrea Trinchieri, i onog s čime raspolaže Danijel Jusup je u totalnoj disproporciji. Jusup za razliku od talijanskog kolege ima pretežito lišine u ruci i s takvim kartama se ne može nadati boljem od tek grčevite borbe za izbjegavanje 12. mjesta koje je nakon ovog kola ponovno sudbina Zadra. Pobjeda Mege Bemax nad Krkom pet kola prije kraja spustila je Zadrane na najniže grane, a Jusup misli kako bi trebalo u budućnosti poraditi na poboljšanju pas igre!?


– Svojim igračima ne mogu ništa zamjeriti, oni u ovom trenutku daju onoliko koliko mogu i nisam ni kod jednog primijetio da se ne zalaže. Mislim da moramo bitno popraviti pas igru, dugo držimo loptu i onda ne možemo doći do situacija za šut, naročito za tricu, bez koje je teško pobijediti – kazao je za kraj Jusup.


 


Rasipnik Allen, Keller i Ahmed statisti


Trenera Zadra pred najbitniji dio sezone u kojem ih očekuje nastavak teške borbe za ostanak u ABA ligi te završnice dva domaća natjecanja jako moraju brinuti i sve lošiji nastupi nekih dosad istaknutih igrača. Posebno se to odnosi na Bryona Allena koji je i u Beogradu pokazivao simptome 'rasipnika' zaključivši utakmicu s tek 4 poena u 30 minuta igre. Šutirao je ukupno 2-14, tricu 0-9, blago rečeno katastrofalna igra. Uz Allena ni ostala dvojica stranaca, koji su posebno pod povećalom jer ih je baš Jusup doveo, ne igraju dobro. Keller je nastavio svoj niz loših igara i u Beogradu (2p i 3sk u 10 minuta), dok je Ahmed bio isto puki statista u 27 minuta s učinkom od 5 poena. Veliki problem je i s Junakovićem koji je u 19 minuta bio praktički nevidljiv, dok nisu do izražaja došli ni inače učinkoviti Ivanov (8p) i Mavra (7p).