Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Hotel Maričić imat će četiri zvjezdice i 36 soba

27.01.2021. 15:09


Hotel će biti doveden na razinu četiri zvjezdice i imat će 36 soba. Riječ je o površini od oko dvije i pol tisuće četvornih metara, a sveukupna investicija je oko 2,5 milijuna eura. Investitor je isti, a radi se o Veljku Maričiću koji živi u SAD-u i sada se planira vratiti i baviti turizmom. Osim samih smještajnih kapaciteta, hotel će u prizemlju imati restoran, a u suterenskom prostoru predviđena je velika konferencijska dvorana tako da će hotel zadovoljavati uvjete i kriterije i za bavljenje kongresnim turizmom pa bi mogao raditi i imati goste cijele godine, objasnio je Luka Grgurović nadzorni inženjer.
Radi se, naime, o hotelu koji je u Zadru poznat pod nazivom – Hotel Maričić prema svom vlasniku i investitoru čija je gradnja počela još prije Domovinskog rata i nastavila se nakon više od 30 godina. Objekt se, kao što je javnosti poznato nalazi na samom ulazu u Arbanase, nasuprot hotelu Kolovare.
Prema riječima inženjera Grgurovića, rekonstrukcija, nadogradnja pa i obnova godinama zapuštene građevine nije bila nimalo laka i jednostvana jer je prošlo puno vremena pa su se i sama pravila u struci promijenila. Osim toga, radove je u nekim segmentima rekonstrukcije, usporavala i pandemija koronavirusa zbog nabave građevinskog i drugog potrebnog materijala.
– Mi se trudimo i radimo sve što je u našoj moći da hotel bude u funkciji već ove sezone, ali to ne možemo sa sigurnošću reći. Ima tu dosta posla. Nadam se da ćemo uspjeti, zaključio je Grgurović.
Inače, sam projekt rekonstrukcije i dogradnje povjeren je Arching studiju, poznatog splitskog arhitekta Srđana Šegvića. Izvođač radova je Krekić Avangrad, a nadzorni inženjer mladi Zadranin Luka Grgurović.
U svakom slučaju, ukoliko hotel bude završen i u funkciji već ove sezone, bit će to svakako veliki plus turističkoj ponudi samog grada kojem hotelski smještaj nasušno nedostaje.