Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

HT PREMIJER LIGA Ludom ritmu unatoč cilj je i dalje gađati »u sridu«

27.01.2021. 09:09


Poput NBA ligaša momčad s Višnjika je u nešto više od tri tjedna ovog siječnja bila primorana odigrati čak devet utakmica. Posljednje dvije, u nedjelju i ponedjeljak (Krka i Hermes Analitica) čak su se stisle unutar 24 sata, ali ni to nije sve…, jer taj uistinu ludi ritam nastavlja se dalje pa će večeras u 18 sati ponovno na parket. I to ponovno u svojstvu gosta, u Sinju, gdje ih u zaostaloj utakmici 15. kola dočekuje Alkar.


Regeneracija igrača
Naravno, uz pobjede koje su neophodne za ostanak na čelu premijerligaške kolone primarni cilj trenera Ivana Perinčića je u svim ovim utakmicama pokušati što više rasteretiti igrače, ako je to ikako i moguće jer 48 sati nakon Alkara slijedi novi ogled, protiv Furnira u Krešinom domu, i zato bi sav taj košmar kojeg donosi zgusnut raspored valjalo izvući bez većih posljedica po zdravlje igrača. Na ruku strategu Zadra ne idu ni ozljede Jana Palokaja i Martina Junakovića koji bi u ovako zahtjevnom rasporedu itekako dobro došli radi rotacije, no koga nema bez njega se mora, a reaktivirani članovi Jazina Arbanasa, Vujičić i Paponja, su uskočili umjesto njih u uniformu prve momčadi i sigurno će biti od velike pomoći u srazu sa Sinjanima protiv kojih je plan upisati 16. pobjedu u domaćem prvenstvu.
– U sportu je pravilo da se zaboravlja sve što je bilo jučer i vrijedi samo ono što je danas i sutra. Očekuje nas zahtjevan protivnik i predviđam potpuno drugačiju utakmicu što smo je odigrali s njima na Višnjiku u prvom dijelu prvenstva. Prvenstveno zbog činjenice da Alkar igra puno bolje u svojoj dvorani. Njihov trener je energičan tip i veliki motivator i zato sam siguran da će nas dočekati prepuni želje, tim više što su u posljednjem kolu uzeli njima važnu pobjedu na gostovanju u Osijeku. Nama je pak u prvom planu regeneracija momčadi jer nam je uistinu težak ritam u posljednje vrijeme, ali takva nam je godina. Opet s druge strane napunili smo se samopouzdanjem na osnovu te dvije pobjede na strani, posebno slavljem nad Krkom, i želimo nastaviti taj pozitivan niz i večeras u Sinju – kazao je Perinčić pred sraz s Alkarom u kojem će sigurni smo na svoje kao i protiv Hermesa doći »najfriškiji« član svlačionice, Antonio Jordano.


Status favorita
– Malo nam je raspored zgusnut, jer nakon dvije utakmice u 24 sata, u nedjelju i ponedjeljak, slijedi nam već danas novi ispit u domaćem prvenstvu protiv Alkara. Dobro je raspoloženje u svlačionici nakon što smo upisali važne pobjede na gostovanjima, a pogotovo je legao uspjeh protiv Krke u Novom Mestu. Alkar možda ove sezone ne igra najbolje, no sigurno su nezgodna momčad iako to njihovi dosadašnji rezultati ne pokazuju. U Sinj idemo sa statusom favorita i želja nam je opravdati tu ulogu te se vratiti u Zadar s novom pobjedom – zaključio je Jordano.
 




U utorak s Osijekom za polufinale Krešinog kupa
Ove sezone kako je već poznato neće biti Final Eighta, odnosno završnice Kupa Krešimira Ćosića na jednom mjestu već se igraju četiri utakmice četvrtzavršnice, dvije utakmice poluzavršnice (10. veljače) te završna utakmica na neutralnom terenu 13. veljače 2021. Prva utakmica četvrtzavršnice na rasporedu je već danas na Gripama, dok su ostale na rasporedu sljedećeg tjedna. Košarkaši Zadra će svoj ogled kod Vrijednosnica Osijek odigrati u utorak, 2. veljače, u 17 sati, a ostali parovi su: Split – Hermes Analitica, Cibona – AO Škrljevo i Zabok – Furnir.