Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

TEŠKA VREMENA Žuža: Ne možemo izmišljati toplu vodu

27.01.2021. 08:52


Ništa se neočekivano nije dogodilo u 1. kolu Premijer lige za ostanak u kojem su košarkašice Zadra izgubile na gostovanju kod Zagreba 74:32. Novi je to, ukupno 12 (jedan u Kupu) poraz u isto toliko odigranih utakmica u sezoni. Dakako, s tolikom razlikom u završnom rezultatu svi statistički pokazatelji za ekipu s Višnjika bili su »ispod donje granice«. Posebno zabrinjava skroman napadački učinak s kojim se teško može suprotstaviti bilo kojoj ekipi u ligi.
– Razlika između nas i Zagreba je očigledna. Pokušali smo protivnicama parirati s mladim igračicama, ali nije išlo. Puno je nedostataka u našoj igri i čeka nas zahtjevan posao do kraja sezone. Nakon prvog dijela koji smo igrali u skupini jug odlučili smo do kraja ići na ovaj način pa što bude. Sve su ovo za nas još uvijek prejake suparnice i jedino što nam preostaje je okrenuti se treninzima i sljedećim utakmicama. Ne možemo izmišljati toplu vodu – izjavio je Samir Žuža, trener Zadranki, za internetski portal HKS-a.
Budući da se uskoro okuplja reprezentacija, koju očekuju završne utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, Premijer liga se prekida do drugog vikenda u veljači (13./14.). U 2. kolu Lige za ostanak Zadranke biti gošće KA Žana Lelas. Prema dosadašnjim rezultatima čini se da su FSV i Split jedine ekipe kojima bi »bijelo-plave« mogle pružiti ozbiljniji rezultatski otpor. Ipak, i Riječanke u svojim redovima imaju jednu igračicu iz inozemstva (očekuju ih još) na kojoj je veliki dio tereta cijele ekipe. Kako bilo, malo je toga zbog čega bi se na Višnjiku mogli nadati da će i dogodine biti u najjačem rangu. Zadar je i dalje prvi kandidat za niži rang i trebao bi se dogoditi veliki zaokret da se u tom smislu nešto ozbiljnije promjeni.
 


Novi dresovi
Iz kluba i jedna lijepa vijest budući da su djevojke dobile nove garniture dresova te sportske torbe.
– Zahvaljujemo tvrtki Cemix Croatia d.o.o. koja je prepoznala trud i zalaganje, kako struke tako i djevojaka, te prelijepom gestom, donacijom kompletne sportske opreme za seniorke, razveselila sve nas. U ovim teškim financijskim vremenima malo je riječi kojima se može zahvaliti, ali sigurno možemo obećati da ćemo i dalje vrijedno trenirati te se hrabro boriti za boje našeg Kluba – objavili su na Facebook stranici Zadra.