Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Iskupiti umaške grijehe

Autor: Andrija Prović

26.02.2010. 23:00
Iskupiti umaške grijehe

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nastojat ćemo što bolje odgovoriti na njihovu duboku zonu te dokazati da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu. Na nama je imperativ pobjede – kazao je trener Zadra Roko Paleka
Još uvijek “mamurni” od debakla u Umagu, rukometaši Zadar Slada otrežnjavanje će potražiti u današnjoj (18:30) utakmici s Prelogom. U 16. kolu Prve Dukat HRL u Mocire dolazi trenutačno desetoplasirana momčad lige, ali i momčad koja je prije dva tjedna uvjerljivo svladala Umag (27:15), već spomenuti sastav koji je prošle subote posramio jednog od proklamiranih kandidata za Premijer ligu – Zadar. Kako Prelog očito ne spava na lovorikama, uspjeh su ponovili i u prošlom kolu kada su s 43:35 ispratili jako Đakovo. Stoga, da ne bi opet morali ponavljati “kako još uvijek nije sve izgubljeno”, domaći će u ovaj susret morati ući uz maksimalnu dozu opreza. Pobjeda Palekinih izabranika nad Goricom te još uvjerljivija predstava u dvoboju s premijerligašem Splitom sada se gledaju kroz prizmu Umaga, što znači da ne možemo više govoriti o Zadru kao favoritu koji samo treba odraditi posao. Današnji, ali i nadolazeći dvoboji njihova su prilika za iskupljenje. To znači da je krajnje vrijeme da dokažu da su zaista kvalitetan sastav te da su s pravom jedni od najužih kandidata za ulazak u viši rang. Neosporno je da kvalitetu posjeduju, ali doveli su se u priliku da je iznova trebaju dokazivati. Naravno, da ne zaboravimo i bodove koji su u cijeloj priči najvažniji. Zadar nakon Umaga nije izgubio korak s Crikvenicom i Goricom, ali ga je sigurno usporio, dok im sada i Senj puše za vratom. Večerašnji suparnici posljednji put su se susreli u rujnu kada je Zadar u trećem kolu uvjerljivo slavio (18:39).
– Prelog je promijenio trenera što je na njih očito pozitivno utjecalo. Njihova je momčad u usponu forme, a krasi ih i borbenost tijekom svih 60 minuta. Nastojat ćemo što bolje odgovoriti na njihovu duboku zonu te dokazati da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu. Na nama je imperativ pobjede – Roko Paleka, trener Zadar Slada, rekao je o dvoboju 16. kola.
Izuzev Bašićeve viroze, Zadrani u večerašnji dvoboj ulaze bez većih zdravstvenih problema.


Raspored 16. kola 1. Dukat HRL
Zadar – Prelog (18:30), Županja – Umag, Kaštela Adriachem – Gorica, Solin – Slatina, Crikvenica – Arena Jadrograd, Ivančica Ivanec – Senj Wallenborn, Đakovo – Trilj.