Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Majstor Zanatlija

Autor: Viktor Bogut

26.02.2010. 23:00
Majstor Zanatlija

Foto: Sebastian GOVORČIN



Nakon ispadanja iz Europske lige kuglači Zadra “primorani su” vratiti se (samo) na domaće terene. Vjerojatno su Zadrani prije tri tjedna očekivali da će njihov dvoboj četvrtfinala Europske lige, tako da sigurno neće biti lako se potpuno psihološki oporaviti prije dva neugodna gostovanja, iako je kapetan Zadra Mario Baljak siguran da su svi igrači već sad potpuno spremni za nastavak prvenstva.
– Sigurno nije lijepo izgubiti, pogotovo u Euroligi, ali smatram da smo se mi potpuno oporavili od tog poraza i da ćemo već danas biti pravi – ističe zadarski kapetan, čija će momčad danas gostovati u Slavonskom Brodu kod Zanatlije.
– Radi se o vrlo neugodnoj momčadi. Posebno su jaki na svome terenu i sigurno je da neće biti jednostavno.
Imate četiri boda prednosti pred najvećim konkurentima, no i iduća dva kola očekuju vas dva nezgodna gostovanja. Odmah nakon Slavonskog Broda u gostima ćete igrati protiv Bjelovara.
– Opasni protivnici. Pogotovo Zanatlija, dok se Bjelovar bori za ostanak i sigurno je da će biti izrazito motiviran. Vjerujem u našu snagu, a ako uspijemo pobijediti u ova dva gostovanja, vrlo smo blizu novoj obrani titule prvaka Hrvatske.
Još nekoliko riječi o Victoriji Bamberg.
– Nismo uspjeli. Žao mi je. Smatram da uopće nismo slabija momčad od njih, ali ponovo nam se neke stvari nisu poklopile. Potpuno smo kiksali kod kuće, a u gostima nismo uspjeli to izvući. Odmah smo krenuli s naša tri najjača igrača, no sva tri su izgubila i to je bio kraj. A nije pomogla niti izrazito loša kuglana – zaključio je Baljak.
Prva Kuglačka liga
Parovi 16. kola: Zanatlija – Zadar, Željezničar – Grmoščica, Poštar – Adrianeon, Kandit Premijer – Bjelovar, Zaprešić – Novska, Trilj – Konikom Osijek.