Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Marenzi nastavlja domaći rad

Autor: Milenko Brkić

26.02.2010. 23:00
Marenzi nastavlja domaći rad

Foto: Filip BRALA



Marenzi je složio domaću momčad, pa će tako proljeće donijeti borbenost i požrtvovnost Lazarevskog, Pezelja, Ivkovića Stojanova, Milata, Vodopije i ostalih biogradskih mladića
Uoči proljetnog nastavka natjecanja u Trećoj ligi velika očekivanja, povezana s nastavkom serije odličnih jesenskih rezultata, u Primorcu svakodnevno narušavaju vijesti vezane uz odlazak i ozljede bitnih igrača u udarnoj koncepciji trenera Armanda Marenzija.
Pehovi Primorca započeli su ozljedom Mate Tokića koji će, prema svemu sudeći, pauzirati cijelu polusezonu. Nakon toga, prijateljski ogled s Hajdukom Primorac je “platio” ozljedom mladog napadača Šime Josipa Pedisića koji je nakon povratka iz kutinske Moslavine, kroz pripremne susrete biogradske momčadi bio najbolji strijelac postigavši četiri pogotka u pet susreta. Nakon ozljede mišića Pedisićev povratak očekuje se tek za dvadesetak dana. Najnovija vijest vezana je uz odlazak najboljeg strijelca kluba u jesenskom dijelu, Brazilca Rafaela Batiste, koji se priključio kazahstanskom prvoligašu na pripremama u Turskoj.
Uz ovu trojicu igrača, u odnosu na jesen nedostaju Marko Anić, koji je bio standardan u jesenskim nastupima (pojačao Zadar) te stup obrane Dario Zanić koji je biogradsku sredinu zamijenio Vrbovcem. Gledajući sve ove činjenice slobodno možemo konstatirati da Primorac na proljeće opet kreće bez pola momčadi kao i ovu jesen u odnosu na prošlu sezonu kad je otišlo osam igrača.
Ipak, dvoboj s Posedarjem u Kupu pokazao je da Marenzi uvijek vjeruje mladima te im daje odgovornost kad je najteže. Protiv “vitezova” na teren je izašla najmlađa postava Primorca u zadnjih nekoliko godina. Plejada mladih momaka predvođena dvostrukim strijelcem Vodopijom pobijedila je Posedarce, potvrđujući tako da Biograđani imaju još dosta unutarnjih rezervi
Mladoj momčadi Primorca, trenutačno trećeplasiranoj na ljestvici, trebat će i dvanaesti igrač – publika, koje je popunjavala tribine u ogledima s Hajdukom. Proteklih godina za nedolazak na utakmicu često se koristilo opravdanje vezano za činjenicu o velikom broju “stranaca” u biogradskoj momčadi. Sada je situacija drugačija, Marenzi je složio domaću momčad, pa će tako proljeće donijeti borbenost i požrtvovnost Lazarevskog, Pezelja, Ivkovića, Stojanova, Milata, Vodopije i ostalih biogradskih mladića. Biograđani u sezonu kreću gostovanjem kod GOŠK-a u Dubrovniku, a u sljedećem kolu u kraljevski grad dolazi vodeće Dugopolje.


 MARENZI: OSLABLJENI SMO


– Realno gledajući u proljetni nastavak ulazimo oslabljeni, ali to ne znači da ćemo se predavati u ogledima s protivnicima pogotovo na svom terenu. Imamo dosta mladića koji će uz rad i disciplinu dat sve od sebe u svakoj utakmice a to je možda važnije za budućnost od konačnog rezultata – smatra trener Marenzi.