Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Predaja prijava poreza još danas i u ponedjeljak

Autor: Hina (H)

26.02.2010. 23:00
Predaja prijava poreza još danas i u ponedjeljak

Foto: Velimir BRKIĆ



Poreznici su do sada zaprimili oko 730 tisuća godišnjih prijava poreza na dohodak za 2009. godinu, a rok za predaju ove godine istječe u ponedjeljak, 1. ožujka u ponoć, podaci su Ministarstva financija.
Građani porezne prijave mogu predati u nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema svom prebivalištu ili uobičajenom boravištu, a Ministarstvo financija je početkom ovog tjedna izvijestila da je Porezna uprava produžila rad područnih ureda i pripadajućih ispostava.
Tako će građani prijave u ispostavama Porezne uprave moći predati i sutra, u subotu, 27. veljače do 15 sati, dok će zadnji dan, u ponedjeljak, 1. ožujka ispostave raditi do 19 sati.
Godišnje prijave poreza na dohodak građani mogu poslati i poštom, i to preporučeno, a krajnji rok za takav način predaje je ponedjeljak, 1. ožujka do ponoći (do 24,00 sata).
U Ministarstvu financija su ranije izvijestili da ove godine očekuju oko 1,1 milijun prijava poreza na dohodak.
U prošloj je godini bilo podneseno 1,09 milijuna prijava poreza na dohodak za 2008. godinu, a isplaćeno više od 1,8 milijardi kuna povrata poreza.
Sve korisne informacije vezano za podnošenje prijava mogu se dobiti na besplatnim telefonima Kontakt centra Porezne uprave – broj 0800 66 99 33 – porezna oslobođenja, olakšice i porezno priznati izdaci za građane; broj 0800 1001 – prijava utaja poreza, neizdavanja računa, rad na crno, drugi porezni prekršaji i pritužbe na rad službenika Porezne uprave.
Upute za ispunjavanje prijave poreza na dohodak za 2009. i korisne informacije za popunjavanje prijava objavljene su i na internet stranicama Porezne uprave (www.porezna-uprava.hr) i Ministarstva financija (www.mfin.hr).